Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal uspješno otvorio novu sezonu Premier lige

Popodnevni termin Premier lige, onaj od 16 sati donio je četiri utakmice, ali oči javnosti bile su uprte u kandidate za naslov. Na Emiratesu je Arsenal dočekao Wolverhampton te je momčad Mikela Arteta u prvoj utakmici prvenstva upisala pobjedu rezultatom 2:0.

Utakmica je krenula očekivano. Kontrolu su uspostavili “Topnici”, no većih prilika nije bilo. Tek je Ben White zaprijetio dva puta izvan kaznenog prostora dok je Bukaya Saku dva puta bez većih problema zaustavio José Sá.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, portugalski golman jedan je od većih krivaca, ako ne i najveći, za pogodak Arsenala. U 25. minuti Saka se izbacio na svoju lijevu nogu, ubacio u šesnaesterac gdje je u potpunosti Sá krivo procijenio let lopte. Tako je olakšao posao Kaiju Havertzu koji glavom posprema loptu u mrežu za 1:0.

Nastavio je Arsenal u dobrom ritmu, no ponovno nije bilo većih prilika. Pomoglo je to “Vukovima” da se pojave na utakmici te su prvo u 29. minuti preko Jeana-Ricnera Bellegardea zaprijetili iz slobodnog udarca da bi ih zatim u 36. zaustavio David Raya. Nekoliko loših reakcija u obrani Arsenala dovelo je goste u priliku. Lopta je nakon ubačaja stigla do Jørgena Stranda Larsena čiji udarac na sjajan način brani “Zlatna rukavica” lige.

Tako se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 1:0 za Arsenal.

Početak drugog obilježilo je nekoliko nervoznih trenutaka te sve više prekršaja koje bi sudio Jarred Gillett. Najviše se ističe situacija Yersona Mosquere i Havertza kada je nakon prekršaja Nijemca, Kolumbijac uhvatio Arsenalovog napadača za vrat. VAR soba se nije oglasila te je Mosquera ostao na terenu.

Za razliku od prvog poluvremena, u drugom je kontrolu igre preuzela gostujuća momčad. Sve do 68. nismo vidjeli priliku, no tada veliku grešku radi William Saliba koji dozvoljava Matheusu Cunhi priliku za udarac. Međutim, Brazilcu je udarac sigurno obranio Raya.

Odmah nakon te situacije budi se Arsenal. Saka ostavlja loptu Martinu Ødegaardu čiji udarac iz daljine u 70. minuti brani Sá. Nekoliko minuta nakon buđenja trebalo je Arsenalu za povećanje vodstva. Havertz je ostavio loptu za sjajnog Saku koji se drugi put upisuje na semafor, ovaj put u ulozi strijelca. Tako je u 74. minuti na velikom ekranu Emiratesa pisalo 2:0 za Arsenal.

Do kraja utakmice vidjeli smo priliku Pabla Sarabije kojemu volej brani Raya. Španjolac je nakon obrane imao štošta za reći svojoj obrani, ponajviše zbog toga što su se opustili u zadnjim minutama utakmice.

Nakon te prilike nismo vidjeli ništa novo te je utakmica završila rezultatom 2:0 za Arsenal. “Topnici” su tako uspješno otvorili Premier ligu, a učinak će pokušati poboljšati u drugom kolu u gostima kod Aston Ville. Wolverhamptonu u drugom kolu slijedi okršaj s Chelseajem.

Najuvjerljiviju pobjedu na otvaranju nove sezone ostvario je Brighton & Hove Albion na Goodison Parku, gdje je s 3:0 svladao domaći Everton s 3.0. Bio je to debi najmlađeg trenera u povijesti Premier lige 31-godišnjeg Nijemca Fabiana Hurzelera.

Kaouru Mitoma u 26., Danny Welbeck u 56. i Simon Adingra u 87. minuti bili su strijelci za pobjedu Brightona. Momčad Seana Dychea je od 66. minute bila s igračem manje. Tada je izravan crveni karton zaradio 39-godišnji branič Ashley Young. Young je postao najstariji igrač u povijesti Premier lige kojem je pokazan crveni karton.

Tri boda u prvom nastupu ove sezone osvojili su i nogometaši Newcastlea pobijedivši Southampton s 1:0 na svom St. James’ Parku. Brazilac Joelinton bio je strijelac pobjedničkog pogotka u 45. minuti.

Jedina subotnja utakmica bez pobjednika odigrana je u Nottinghamu, gdje su domaći Forest i Bournemouth odigrali 1:1. Povela je domaća momčad u 23. minuti golom Novozelanđanina Chrisa Wooda, a konačnih 1:1 postavio je Antoine Semenyo u 87. minuti. 

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano