Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal uvjerljivo do +8 pred reprezentativnu pauzu

U uvodu pred utakmicu, Crystal Palace je uručio otkaz Patricku Vieiri kojeg je danas na klupi zamijenio imenjak McCarthy u pokušaju zaokreta sezone pošto su nanizali čak 12 utakmica bez pobjede u svim natjecanjima. Gostovanje na Emiratesu, kod Arsenala koji je ove sezone na domaćem travnjaku izgubio samo jednom u Premier ligi i to od Manchester Cityja, nije baš najbolja situacija za zaokret. Dogodilo se očekivano.

Iako je Crystal Palace prvi zaprijetio nakon što je Zaha pogodio stativu, nogometaši Arsenala su poprilično jednostavno uknjižili nova 3 boda pobjedom od 4:1. Prvi pogodak je postignut u 28. minuti kada je Ben White oduzeo loptu na oko 30-ak metara od gostujućeg gola, dodao Bukayu Saki koji upisuje asistenciju za 13. prvenstveni pogodak Gabriela Martinellija ove sezone te 6. u posljednjih 6 nastupa u natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saka je asistencijom postao prvi nogometaš koji je ove sezone u Premier ligi došao do dvoznamenkastog broja i pogodaka i asistencija (10+10 u tom trenutku). U tom trenutku je postao najmlađi Arsenalovac u povijesti Premier lige koji je došao do tih brojki u jednoj sezoni, srušivši pritom rekord Cesca Fabregasa. Samo 15 minuta kasnije je Bukayo postigao svoj prvi pogodak na utakmici nakon duplog pasa s Benom Whiteom na desnoj strani.

Na 3:0 je u 55. minuti povećao Granit Xhaka na novu asistenciju Leandra Trossarda, njegovu šestu od dolaska u London. Osam minuta kasnije poslije ubačaja iz kornera na 3:1 smanjuje Jeffrey Schlupp. U 72. minuti je Zaha bio u novoj dobroj prilici za pogodak, međutim njegov udarac završava pokraj vratnice.

Samo dvije minute nakon te prilike, Bukayo Saka na asistenciju Kierana Tierneya postavlja konačnih 4:1. 21-godišnjak je s ukupno 22 izravna sudjelovanja kod pogodaka u ovoj sezoni Premier ligi (12 pogodaka i 10 asistencija) trenutno treći po tom parametru. Ispred njega su samo Erling Braut Haaland (33) i Harry Kane (23). Saka je ove sezone postigao 13 pogodaka u svim natjecanjima te je tako ovo njegova najbolja golgeterska sezona.

“Topnici” tako odlaze na reprezentativnu pauzu s prednošću od 8 bodova ispred Manchester Cityja koji ima utakmicu manje. S druge strane, Crystal Palace zauzima 12. mjesto s 27 bodova, svega 3 više od zone ispadanja. U sljedećem kolu, Arsenal dočekuje Leeds, dok Crystal dočekuje Leicester.

Komentari

Povezano