Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Asistencijama Ward-Prowsea West Ham pobijedio Chelsea

U predzadnjoj utakmici drugog kola engleskog Premiershipa mogli smo gledati jedan od mnogih londonskih dvoboja, a danas su snage odmjerili istok i zapad – West Ham i Chelsea.

Značio je ovaj susret i debi novog pojačanja Čekićara te jednog od najboljih izvođača prekida u povijesti Premiershipa Jamesa Ward-Prowsea. Koliko JWP-ev filigranski ubačaj donosi njegovim momčadima mogli smo vidjeti već u 7. minuti utakmice, kada je marokanski stoper domaćih jedan ubačaj engleskog veznjaka glavom pospremio u mrežu za 1:0 vodstvo. Nije se Chelsea dao smesti vodstvom, dominirali su dobrim dijelom prvog poluvremena, ostavivši loptu u posjedu domaćina samo 21% vremena, te uputivši 11 udaraca prema njihovim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom prvog dijela utakmice je ta dominacija i urodila plodom, brzonogi Carney Chukwuemeka lakoćom je riješio Tomáša Součeka, te potom smjestio loptu u mrežu za izjednačenje. Bio je ovo engleskom mladiću prvi seniorski pogodak u karijeri! U 43. minuti navijači Plavih slavili su skori preokret, jer nesretni Souček srušio je u svom kaznenom prostoru Raheema Sterling, za što su gosti nagrađeni penalom. Ipak, Alphonse Areola na vratima West Hama pročitao je namjeru Enza Fernándeza i obanio jedanaesterac.

Neugodni Chukwuemeka na poluvremenu je morao biti zamijenjen zbog ozljede, da bi u 53. minuti opet Ward-Prowse asistirao za novo vodstvo Čekićara. Ovaj put je na receiving-endu bio Michail Antonio koji zabija za 2:1. Heroj Aguerd pretvorio se skoro u tragičara, kada je u 68. minuti zaradio drugi žuti karton, no nije to pokolebalo domaće, a izgledno ni potaknulo goste koji su drugo poluvrijeme bili puno sterilniji u usporedbi s prvim.

Za razliku od Ward-Prowsea, debitant u gostujućim redovima Moisés Caicedo neće po dobrome pamtiti svoj prvi nastup u dresu Plavaca, jer u samom smiraju utakmice je skrivio kazneni udarac, koji Lucas Paquetá pretvara u pogodak za 3:1 i veliko slavlje domaćih navijača, uz standardno obilje mjehurića od sapunice.

Tablice omogućuje Sofascore

Komentari

Povezano