Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Asllani zabio za pobjedu Albanije kod Gruzije

U sklopu četvrtog kola Lige nacija reprezentacija Gruzije dočekala je Albaniju koja je u kišnom Tbilisiju svladala domaćine s minimalnih 1:0.

Početak utakmice donio je aktivnu igru obje momčadi. Prvu priliku imali su gosti već u prvoj minuti, ali je udarac Qazima Lacija išao direktno u Giorgija Mamardashvilija. Gruzijci su odgovorili četiri minute kasnije kada je Otar Kakabadze uputio oštar centaršut na pet metara gdje se pravovremeno našao Budu Zivzivadze, no pucao je iznad prečke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početnih 20 minuta donijelo je još nekoliko prijetnji na oba gola, a valja spomenuti pokušaje Zurika Davitashvilija s jedne i Tucija s druge strane čije su udarce sigurno obranili protivnički vratari. Igra se, potom, razvodnila pa je prvo poluvrijeme okončano s 0:0.

Albanija je sjajno ušla u nastavak. Po lijevoj se strani, usprkos povlačenju, uspio probiti Nedim Bajrami koji je ostavio loptu Tuciju na čiji je pas natrčao Kristjan Asllani i fantastično zabio prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca. 22-godišnjem veznjaku Intera bio je to treći pogodak u nacionalnom dresu.

Do kraja susreta, domaćini su pokušali doći do izjednačenja, ali najveću je šansu Georgesu Mikautadzeu u 71. minuti obranio Thomas Strakosha.

U redovima gostiju, Dinamov Arber Hoxha i Lokomotivin Feta Fetai odgledali su ogled s klupe.

Albanci su se današnjim trijumfom bodovno poravnali s Gruzijom i Češkom koja u kasnijem terminu gostuje kod Ukrajine.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano