Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Aspinall i Price ostali na strelicu od “nine-dartera”, van Gerwen pobjednik treće večeri Premier lige

Škotski Glasgow je večeras bio domaćin treće noći Premier lige u pikadu. Ponovno smo svjedočili vrhunskom natjecanju u kojem je do drugog uzastopnog trijumfa došao Michael van Gerwen.

Večer su otvorili Rob Cross i Michael Smith, pobjednik prve večeri Premier lige, a u poprilično nisko kvalitetnom meču u kojem su obojica igrača bilježila tek nešto veći prosjek od 90, slavio je Cross sa 6-4. Svjetski prvak iz 2018. godine je rano poveo s 4-1 te je prednost uspješno obranio do kraja. Unatoč tome, ovaj meč je vrlo lako mogao otići u odlučujući leg, međutim Cross je uspio izaći na 144 za osvajanje desetog lega i plasman u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njih je uslijedio meč između pobjednika druge noći Premier lige, Michaela Van Gerwena i Petera Wrighta. Nizozemac nije imao nikakvih problema protiv Škota koji je još uvijek bez bodova te ga je svladao sa 6-2. O formi u kojoj se Wright nalazi, dovoljno govori podatak da je do dva pogođena izlaza došao iz 19 pokušaja.

Nakon Wrighta je na ploču izašao i jedini preostali igrač koji nema nijedan bod na kontu, a to je Nathan Aspinall. Njegov suparnik je bio aktualni svjetski prvak Luke Humphries. Aspinall je meč otvorio tako što je suvereno osvojio prvi leg, dok je u drugom bio na korak od “nine dartera”, no nažalost nije uspio pogoditi dvostruko 12 što je Humphries kaznio i izjednačio na 1-1.

Iako je Aspinall odlično krenuo u meč i poveo s 3-1 uz prosjek od 116.47 u tom trenutku, Humphries je ipak odigrao spektakularno do kraja te je slavio sa 6-3. U konačnici je završio meč s prosjekom od 105.53 što će se pokazati rekordom večeri.

U posljednjem četvrtfinalu su igrali Luke Littler i Gerwyn Price. Price je kao i Aspinall imao osam savršenih strelica, ali i on promašuje dvostruko 12 za “nine-darter”. Ipak, Velšanin je za razliku od Engleza uspio dobiti taj leg zahvaljujući kojem je izjednačio na 3-3.

O pobjedniku dvoboja je odlučivao posljednji 11. leg, a njega je nakon nekoliko pogrešaka s obje strane osvojio Price izlazom na dvostruko 12 za konačnih 6-5.

U prvom polufinalu je van Gerwen bio bolji od Crossa sa 6-4. Nizozemac je bio uvjerljiv u onim legovima u kojima je bacao prvi, dok je break vrijedan pobjede napravio u petom legu. Također je imao odličan učinak na izlazima – 6/8.

Njemu se u finalu priključio Humphries koji je tako izborio prvi plasman u finale jedne večeri Premier lige u karijeri, a to je učinio trijumfom od 6-3 protiv Pricea. Englez je pet puta pogodio maksimalnih 180, dok je njegov prosjek iznosio odličnih 100.66.

Finale je Humphries otvorio breakom i vodstvom od 1-0, no van Gerwen ekspresno odgovara i poravnava rezultat. Aktualni svjetski prvak je do novog breaka došao kod 2-2, a ovog puta ga je potvrdio fantastičnim legom u kojem je izašao iskoristivši samo 10 strelica za 4-2. Nizozemca to nije pokolebalo jer osvaja dva uzastopna izrazito napeta lega i izjednačava na 4-4.

Nastavio je taj niz potvrdivši break izlazom na 65 za 5-4 u legu u kojem je prvi bacio, dok Humphries odgovara te izjednačava na 5-5. U odlučujućem legu finala su obojica imala sličan rezultat nakon šest strelica, ali onda van Gerwen pogađa 180 te se odvaja, a u konačnici iskorištava prvu meč strelicu i izlazi na 56 za drugu uzastopnu pobjedu u Premier ligi i skok na prvo mjesto ljestvice!

Trenutni poredak Premier lige nakon tri večeri:

  1. Michael van Gerwen 10 bodova
  2. Michael Smith 7 bodova
  3. Luke Humphries 5 bodova
  4. Luke Littler 5 bodova
  5. Gerwyn Price 5 bodova
  6. Rob Cross 4 boda
  7. Nathan Aspinall 0 bodova
  8. Peter Wright 0 bodova
Komentari

Povezano