Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Aston Villa deklasirala Everton i bacila ga na dno ljestvice

Nakon što su obje momčadi poražene u prvom kolu Premier lige, nogometaši Aston Ville i Evertona su na Villa Parku započeli kratki nedjeljni program u engleskoj eliti. U konačnici, domaća momčad je upisala rutinsku pobjedu od 4:0.

Tijekom posljednjih godina, Aston Villa ostvaruje mnogo bolje rezultate u međusobnim okršajima pa su tako u današnji ogled ušli s nizom od osam uzastopnih utakmica bez poraza protiv momčadi iz Liverpoola (šest pobjeda i dva remija). Everton je posljednju pobjedu ostvario 2016. godine kada su još članovi kluba bili ikone poput Phila Jagielke, Aarona Lennona, Garetha Barryja, a tada su slavili s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su poveli već u 18. minuti utakmice. Bailey je dobio loptu na lijevoj strani šesnaesterca, driblingom se otarasio braniča te je ubacio u peterac gdje je na ubačaj natrčao John McGinn za prvi pogodak u novoj sezoni. Tim je pogotkom izjednačio prošlogodišnji učinak iz Premier lige.

Samo četiri minute kasnije, Aston Villa stiže do kaznenog udarca. Matty Cash je ubacio s desne strane u napučeni kazneni prostor, Leon Bailey je skočio i glavom uposlio Ollieja Watkinsa koji prvi dolazi do lopte nakon čega ga Jordan Pickford nesmotreno ruši za najstrožu kaznu.

Pickford je pročitao stranu u koju je Douglas Luiz uputio udarac, no on je bio iznimno precizan za vodstvo od 2:0 nakon samo 25 minuta nogometa na Villa Parku. Brazilcu je ovo također prvi pogodak ove sezone, ali treći u posljednjih pet utakmica u Premier Ligi.

U 34. minuti je Lucas Digne uputio sjajan centaršut s lijevog krila kojeg je Moussa Diaby fantastično poklopio, no Pickford pokazuje svoje reflekse te uz pomoć vratnice otklanja tu opasnost nakon koje su se “Karamele” mogle naći u deficitu od 3:0.

Najbolju priliku za smanjenje zaostatka su nogometaši Evertona imali u prvoj minuti sudačke nadoknade. Patterson je vertikalnim dodavanjem uposlio Arnauta Danjumu na desnoj strani, no njegov udarac brani Martinez nakon što mu je izvrsnim izlaskom s gola skratio kut.

Na samom početku drugog dijela, Everton je i po treći put kapitulirao. Digne je primijetio rupu u obrani gostiju te je izveo brzi aut, a nakon što je Keane promašio loptu te ju je samo dodao za Baileya koji zabija kroz noge Pickforda za zasluženih 3:0.

Everton je bio blizu pogotku u 60. minuti kada je nakon kornera na suprotnoj vratnici usamljen ostao Neal Maupay, ali njegov udarac brani sjajni Argentinac. Petnaest minuta kasnije, a samo 50 sekundi nakon ulaska u igru, 19-godišnji Jhon Duran presijeca loše izveden aut Ashleya Younga, zaobilazi Michaela Keanea koji nije bio spreman na taj ubačaj i matira Pickforda za velikih 4:0 i svoj prvijenac u Premier ligi.

Do kraja susreta je taj rezultat ostao na semaforu što je označilo povratak Aston Ville u gornji dio ljestvice te pad Evertona na posljednje mjesto bez boda i bez postignutog pogotka uz pet primljenih.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano