Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Aston Villa i Chelsea podijelili bodove u sjajnoj utakmici

U 35. kolu engleske Premier Lige, Aston Villa i Chelsea remizirali su rezultatom 2:2. Nakon prvog poluvremena Aston Villa imala je dva pogotka prednosti, no Bluesi su sjajnim drugim poluvremenom uspieli doći do boda.

Već u 4. minuti susreta, domaćini su došli do vodstva. Lucas Digne ubacio je s desne strane, lopta je došla do John McGinna koji je uputio udarac, no isti se na putu do mreže odbio od Marca Cucurelle koji je pospremio loptu u vlastitu mrežu. U 16. minuti, Nicolas Jackson izjednačio je rezultat, no nalazio se ispred linije obrane Aston Ville te je njegov gol nakon VAR provjere poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samome kraju prvoga poluvremena, Aston Villa je povećala svoju prednost. Morgan Rogers namještao se za udarac s vrha kaznenog prostora te je precizno pogodio prvi kut vratara gostiju, Đorđea Petrovića. Rogersu je ovo bio drugi pogodak Chelseaju ovu sezone, nakon što je prvog zabio u teškom porazu svog Middlesbrougha u EFL Kupu.

Bluesi su dominirali posjedom, no nisu uspijevali probiti blok domaćina koji se organizirano branio te je vrebao iz kontre i polukontre. No, u 63. minuti dočekali su pogrešku nogometaša Aston Ville. Visoko su ih pritisnuli, kapetan Conor Gallagher oduzeo je loptu, a Noni Madueke nije imao težak zadatak u svladavanju Robina Olsena.

Nakon asistencije, Gallagher se u 81. minuti upisao i u strijelce. Dugo je vodio loptu na dvadesetak metara od gola Aston Ville, nitko mu nije izašao u blok te je fantastično pogodio suprotne rašlje za izjednačenje rezultata. U 96. minuti došao je Chelsea i do potpunog preokreta, no pogodak Axela Disasia zbog navodnog prekršaja poništila je VAR soba.

Obje momčadi zadržale su svoje pozicije na ljestvici te ih u narednim utakmicama očekuje borba za mjesta koja vode u europska natjecanja.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano