Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Aston Villa razbila Brighton na svome terenu

Subotnji program Premier lige otvorili su Aston Villa i Brighton. Preko tjedna su obje ekipe doživjele poraz u Carabao kupu. Villa je izgubila od Evertona, dok je Brighton poražen na Stamford Bridgeu od Chelseaja. Domaćini su odigrali sjajnu utakmicu i razbili Brighton sa 6:1.

Aston Villa je bolje ušla u susret i povela u 14. minuti. Matty Cash je pobjegao Kaoru Mitomi i poslao loptu u sredinu gdje je Ollie Watkins pospremio loptu za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta kasnije već je 2:0. Moussa Diaby je dao loptu za Watkinsa koji ju je dugo vukao i činilo se nepotrebno zakomplicirao situaciju. Ipak, Watkins je uspio sjajno pogoditi iz teške pozicije i udvostručiti vodstvo. Gol malo ide i na dušu Jasona Steelea koji je primio gol u svoj kut.

Totalno razbijanje Brightona nastavilo se u 26. minuti. Nakon lošeg udarca Diabyja lopta je došla do
Pervis Estupiñána koji na komičan način šalje loptu u vlastitu mrežu. Nakon trećeg gola, Villa je smanjila pritisak i s tim rezultatom se otišlo na predah.

Brighton je bolje ušao u nastavak i smanjio rezultat u 50. minuti. João Pedro je pronašao Ansu Fatija u sredini i Španjolac je uspio smanjiti rezultat. Bila je to akcija dva igrača koji su ušli na poluvremenu.

No, svaka nada je ugašena u 65. minuti. Tada je Watkins novim sjajnim udarcem kompletirao hat-trick i potvrdio pobjedu svoje momčadi.

Posljednji čavao u lijes Brightona zakucali au Jacob Ramsey i Douglas Luiz. Prvo je Ramsey u 85. minuti udarcem s dvadesetak metara matirao Steelea za petardu u mreži Brightona, dok je konačan rezultat postavio Luiz u sedmoj minuti sudačke nadoknade.

Rezultat se do kraja nije mijenjao i ostalo je 6:1. Aston Villa se sada bodovno izjednačila s Brightonom na tablici. Obje ekipe su sada na 15 bodova.

Komentari

Povezano