Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atalanta i Milan bez bodova, Inter nastavlja s dobrom formom

Serie A ne prestaje buditi jake emocije, a jučer smo imali prilike vidjeti 3 bitne utakmice za europsku zonu. Na teren su izašli Atalanta, Milan i Inter.

Atalanta je na neočekivan način pala protiv Salernitane golom Candreve nekoliko minuta prije kraja. Za Gasperinijevu momčad je ovo težak poraz, s obzirom na ljestvicu i borbu za ulazak u Ligu prvaka. Ovo je još jedan posrtaj na ovosezonskom putu Atalante, koja je propustila priliku kad god je trebala nešto napraviti, pa je sve očitije kako od Lige prvaka za Gasperinijevu ekipu neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Salernitana je uzela još jedan skalp, a dobru sezonu ponovno igra Antonio Candreva koji ni pod “stare dane” ne pokazuje znakove posustajanja. Salernitana je ovom pobjedom praktički osigurala opstanak u ligi jer 18.-plasiranoj Speziji bježi 8 bodova, 3 kola prije kraja.

Nakon poraza Atalante, Milan je izašaoa na teren, a Pioli je morao odustati od nekoliko prvotimaca i zbog suspenzija i zbog ozljeda. Rebić i Origi ponovno su krenuli u napadu od prve minute, a s druge strane ih je čekala Spezia u slobodnom padu, pretposljednja na ljestvici. Momčad Leonarda Semplicija u ovu je utakmicu ušla s brojnim problemima, kako u napadu, tako i u obrani, te su joj bili prijeko potrebni bodovi za nadu u ostanak u Serie A. Spezia je na kraju pobjedu od 2:0 osigurala iskoristivši svoje šanse i kapitalizirajući igru iz prekida. Dodajmo da, od kada je ušla u Serie A, Spezia u svakoj sezoni upisuje barem jednu pobjedu protiv Milana.

U prvom poluvremenu Milan je dobro krenuo, iskoristivši prije svega lijevo krilo, gdje su i Theo Hernandez i Origi stvarali brojne probleme. Prva prava prilika dogodila se Sandru Tonaliju koji je pogodio još jednu stativu, nakon one protiv Intera u srijedu. Ubrzo je uslijedio i opasan udarac iskosa Thea Hernandeza koji je vratar Dragowski dobro obranio. Spezia je pokušavala stvarati probleme dubinskim napadima sa Zolàom i Giasyjem, nekoliko puta su dolazili do same završnice, ali bez da su Maignanu ikada napravili probleme. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Tommaso Pobega, ali je i njegov udarac izvan kaznenog prostora vratar Spezije dobro odbio. Otišlo se na poluvrijeme s rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu očekivalo se agresivniji i opasniji Milan, ali osim prilike za Brahima Diaza, Piolijeva momčad objektivno je premalo stvorila. S druge strane, Spezia je povećala broj prilika. I prije dva pogotka imali su nekoliko prilika za vodstvo, a do prednosti su Liguri stigli 15 minuta prije kraja, zahvaljujući dobro izvedenom korneru na koji je Amian sam skočio. Njegov udarac završava na vratnici, pa potom na Ballò Tourèu koji je nije uspio izbaciti, a najbrži od svih bio je Wisniewski koji je posprema u mrežu. Milan je tražio reakciju, ali snove o povratku raspršio je prekrasan slobodni udarac Esposita, koji je Speziji donio 3 temeljna boda.

Milan je tako opet stao, sreća za Rossonere je što neki od izravnih konkurenata (Lazio i Atalanta) nisu pobjeđivali, pa imaju prilike uhvatiti 4. mjesto, a Milanu uz to slijedi i uzvrat u polufinale Lige prvaka i Mount Everest na kojeg će se morati uspeti da bi izbacili gradskog rivala.

S druge strane “Naviglia”, situacija je optimističnija nego ikad. Inter je kod kuće ostvario važnu pobjedu protiv Sassuola. Na svoj rođendan, Romelu Lukaku je postigao pogodak na kraju prvog poluvremena i to na “najlukakuovski” mougći način, aslonivši se na braniča, a zatim se okrenuvši, pucajući s lijevom nogom. Udarac je otišao pod gredu dok je Consigli bio nepomičan. Savršen trenutak za postizanje pogotka za Inzaghijevu momčad, a dodajmo da su obje momčadi imale poništen gol, jedan Berardiju, a jedan Correi.

U drugome poluvremenu je odmah stigao i drugi gol, Bellanova je ubacio s desne strane. A Tressoldi je pokušuao izbaciti loptu, ali je pospremio u svoju mrežu. Nakon par minuta je stigao i treći pogodak, Lautaro Martinez je zabio gol, nakon što je ušao u igru umjesto Corree. Nesretnik Tressoldi je i kod ovog pogotka promijenio smjer lopte, no ne dovoljno da se to smatra autogolom.

Kad je utakmica već izgledala gotova, Sassuolo je s dva pogotka kaznio opuštanje Intera, no da do problema u samoj završnici ne dođe se pobrinuo Lukaku svojim drugim pogotkom večeri za konačnih 4:2.

Komentari

Povezano