Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atalanta se ispromašivala, Bayer Leverkusen i dalje neporažen

Posljednjih godina UEFA je u ranije termine Lige prvaka postavljala naizgled neatraktivne utakmice prosječnom promatraču, no ovaj put su čelnici odlučili drugačije.

U isto vrijeme su na travnjake istrčali aktualni osvajač Europske lige te aktualni doprvak istog natjecanja. Tako je Atalanta na domaćem terenu ugostila Celtic dok je Bayer Leverkusen gostovao u Brestu. Obje utakmice završile su bez pobjednika uz samo dva postignuta koja su pala u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bergamu je prvo poluvrijeme proteklo u dominaciji domaćih, no momčad Brendana Rodgersa je uspjela sačuvati mrežu netaknutom u prvih 45 minuta.

U Francuskoj je također jedna ekipa dominirala, a to je bila gostujuća momčad pod vodstvom Xabija Alonsa. Oni su tu dominaciju naplatili golom Floriana Wirtza u 24. minuti. Mladi Nijemac dobio je sjajnu loptu od Jonasa Hoffmanna; nakon toga Wirtz izlazi sam pred Marca Bizota kojeg matira za vodstvo “Apotekara” od 1:0.

Wirtz je šest minuta kasnije mogao i povećati prednost, no tada je nakon svog solo prodora uputio mlak udarac te ga je Bizot bez problema zaustavio.

Tu neiskorištenu priliku kaznili su domaći u 39 minuti. Mahdi Camara je s lijeve strane uputio visok centaršut koji završava na rubu šesnaesterca. Tamo na loptu natrčava Pierre Lees-Melou koji efektnim volejem zabija pored Matěja Kovářa za 1:1 na poluvremenu.

Iako je u drugom poluvremenu Leverkusen imao inicijativu, činilo se kako su obje ekipe zadovoljne s osvojenim bodom. To ni ne čudi s obzirom na to da su oba tima u susret ušli bez poraza u najprestižnijem europskom natjecanju. Tako su i dalje i francuska i njemačka momčad bez poraza u Ligi prvaka te se sa sedam bodova nalaze na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji.

U drugoj utakmici, u Bergamu, golova nije bilo ni u drugom poluvremenu, a veće zasluge za to idu Mariju Pašaliću koji je propustio nekoliko velikih prilika. Unatoč tome, na terenu je ostao do 78. minute kada ga je na travnjaku zamijenio Nicolo Zaniolo.

Atalanta je tako i dalje neporažena u Ligi prvaka dok je Celtic nakon teškog poraza u Dortmundu zaradio svoj četvrti bod.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano