Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atalanta rutinski svladala Marseille te ušla u povijesno finale

Dok je Bayer u pravoj drami izbjegao poraz od Rome, Atalanta je na svom terenu dočekala Marseille. Prvi susret je završio bez pobjednika, ali večeras je Atalanta bila uvjerljivo bolji protivnik te je slavila 3:0.

Marseille u prvih 45 minuta nije imao niti jedan udarac u okvir domaćih, a Atalanta je povela preko Ademole Lookmana koji je lijepi solo prodor okrunio golom s ruba kaznenog prostora. Nigerijcu je to bio drugi pogodak u Europa ligi ove sezone, a Atalanta je na poluvremenu vodila 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 52. minutu je Lookman bio asistent, a svojom slabijom desnom nogom je u suprotan kut pogodio Matteo Ruggeri koji je uz Nigerijca bio najbolji igrač na terenu. Osim pogotka je imao dva ključna dodavanja, četiri oduzete lopte te 5/5 osvojenih duela.

El Bilal Touré je ušao u igru u 77. minuti, a u 94. je prošao po lijevoj strani te matirao nemoćnog Pau Lópeza za konačnih 3:0. Atalanta je tako po prvi put u svojoj povijesti ušla u finale UEFA natjecanja, a protivnik u povijesnom finalu će im biti Bayer.

Mario Pašalić je za Atalantu ušao u 61. minuti.

Komentari

Povezano