Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atalanta izbacila Liverpool iz Europa lige

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige Atalanta je u Bergamu poražena od Liverpoola rezultatom 0:1, no zbog pobjede u prvoj utakmici s uvjerljivih 0:3, plasirali su se u polufinale. Liverpool je poveo već u 7. minuti susreta preko Mohameda Salaha, no u ostatku susreta nije bio na najvišoj razini koja im je danas bila potrebna.

Već u 7. minuti utakmice, Liverpool je smanjio prednost Atalante iz prve utakmice. Trent Alexander-Arnold pokušao je ubaciti u šesnaesterac, Matteo Ruggeri je blokirao rukom, a francuski sudac François Letexier odmah je pokazao na bijelu točku. Mohamed Salah poslao je loptu u jednu, a golmana u drugu stranu čime je svojoj momčadi dao ogromnu psihološku prednost na samom početku susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je dominirao kroz cijelo prvo poluvrijeme, no nije uspio ozbiljnije ugroziti vrata Atalante. Domaćini su se fokusirali na čvrstu obranu i kontranapade, no osim gola iz zaleđa Koopmeinersa nisu imali izraženih prilika.

Od očekivanog uragana Redsa u drugom poluvremenu nismo vidjeli ništa. Igrači Liverpoola djelovali su tromo, nezainteresirano te niti u jednom trenutku nisu izgledali kao momčad koja zaostaje za dva pogotka. Pokušao je Jurgen Klopp promjenama razbuditi svoju momčad, no niti to nije bilo dovoljno Redsima za preokret.

Mario Pašalić odigrao je posljednjih 15 minuta, no večeras nije imao zapaženiju ulogu. Atalanta je uspjela sačuvati svoju veliku prednost koju su stekli u Liverpoolu te su se plasirali u polufinale Europske lige.

Komentari

Povezano