Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atalanti bod u nadoknadi, Fiorentina svladala Bolognu

Dva dvoboja 12. kola Serie A odigrana su u nedjeljnom terminu u 15 sati, a u oba smo na djelu vidjeli i hrvatske nogometaše.

Jako zanimljiv dvoboj susjeda na tablici odigran je u Firenzi, gdje je gostovala Bologna. Povela je Fiorentina u 18. minuti, kada je nakon neuspješnog pokušaja građenja igre iz vlastitog šesnaesterca Bologna izgubila loptu na 30-ak metara od svoga gola, a ona tri dodavanja Viola kasnije stiže do Giacoma Bonaventure, koji je s 10-ak metara nakon okreta šalje u mrežu. Bologna je izjednačila u 33. minuti, pogotkom Joshue Zirkzeea iz kaznenog udarca, a u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena VAR je poništio pogodak Riccarda Orsolinija za preokret gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede i konačnih 2:1 Fiorentina je stigla u 48. minuti. Jonathan Ikoné, koji je s početkom drugog poluvremena ušao u igru, srušen je u kaznenom prostoru gostiju, a jedanaesterac je sigurno realizirao Nicolás González. S ova tri boda Fiorentina, kod koje Josip Brekalo nije ulazio u igru, je prestigla Bolognu na šestom mjestu ljestvice. Nikola Moro ušao je u igru kod Bologne u 70. minuti susreta.

Drugi susret igran je u Udinama, gdje je domaći Udinese ugostio Atalantu. Prvo veliko uzbuđenje vidjeli smo u 31. minuti, kada domaćini nisu realizirali kazneni udarac, odnosno Isaac Success pogađa okvir gola gostiju. Ipak, poveli su domaćini u 44. minuti, kada je udarac s 30 metara uputio Walace, a lopta po putu dira Berata Djimsitija, mijenja smjer i završava u mreži gostiju.

Kao što je to vrlo čest slučaj u Serie A, utakmica je odlučena u sudačkoj nadoknadi drugoj dijela, budući da je Atalanta do boda došla u 94. minuti, pogotkom glavom Édersona nakon centaršuta Davidea Zappacoste. Antonio Tikvić nije ulazio u igru kod Udinesea, dok je Mario Pašalić za Atalantu odigrao prvo poluvrijeme.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano