Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atletico Madrid došao do minimalne prednosti pred uzvrat

Atletico Madrid i Borussia Dortmund odigrali su u Madridu prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka. Atletico Madrid je slavio rezultatom 2:1, a susret su ponajviše obilježile kardinalne pogreške igrača u obrani koje su napadačima omogućavale lake golove. Za domaćine su zabijali Rodrigo de Paul i Samuel Lino, dok je za goste iz Njemačke precizan bio Sebastien Haller.

Već u četvrtoj minuti su domaćini došli do prednosti. Vratar Borussije Dortmund Gregor Kobel je pod pritiskom dodao jako lošu loptu Ianu Maatsenu, nju je lako preoteo Rodrigo de Paul koji nije imao težak zadatak pred otvorenim golom gostiju. Atletico je od početka sjajno pritisnuo igrače Dortmunda koji se nisu dobro snašli u vatrenoj atmosferi Wanda Metropolitana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom poluvremena u susret je ušla nervoza, za koju teatralni talijanski sudac Marco Guida nije imao puno razumijevanja. Od 24. do 27. minute, Talijan je pokazao čak tri žuta kartona.

U 32. minuti je obrana Dortmunda opet teško pogriješila, a domaćini za to nisu imali oprosta te su povisili svoju prednost. Ovoga puta pogriješio je iskusni Mats Hummels, loptu je oduzeo Antoine Griezmann koji je nesebično dodao Samuelu Linu koji je povisio prednost Atletica.

Prvo poluvrijeme obilježile su dvije ogromne pogreške obrambenih igrača Borussije Dortmund. Krajem poluvremena gosti su se probudili, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Jana Oblaka.

U drugom poluvremenu gledali smo puno sporiji ritam nego što je to bio tijekom prvog poluvremena. Atletico je odustao od visokog pritiska koji je radio velike probleme gostima te su povukli i predali posjed. U 74. minuti je Samuel Lino mogao doći do svog drugog gola, a Griezmann do svoje druge asistencije. Sjajno je ubacio iskusni Francuz, a Lino je s pet metara pogodio vratara Borussije Kobela.

U 81. minuti pogriješila je obrana Atletica, a u kaznenom prostoru najbolje se snašao Sebastien Haller koji je smanjio prednost domaćina te je probudio nade navijača Dortmunda pred uzvrat. Mogli su gosti doći i do izjednačenja u samoj završnici susreta, no nedostajalo im je preciznosti u završnici.

Pred uzvrat na Westfalenu izvjesno je samo jedno – neizvjesnost. Utakmicu u Madridu obilježile su teške pogreške u obrani te promašaji koji su utakmicu mogli odvesti u potpuno drugom smjeru. Atletico svakako neće imati lak zadatak u Njemačkoj, jer će užarena atmosfera na Westfalenu sigurno gurati svoje igrače koji se danas nisu pokazali u najboljem svijetlu.

Komentari

Povezano