Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atlético Madrid minimalnom pobjedom protiv Seville zasjeo na treće mjesto ljestvice

U posljednjoj utakmici ove kalendarske godine u La Ligi Atlético Madrid je na domaćem terenu svladao Sevillu 1:0. Nakon prvog poluvremena u kojem nismo imali prilike vidjeti pogotke, Marcos Llorente je početkom drugog dijela donio sva tri boda svojoj ekipi. Madridski sastav ovom je pobjedom zasjeo na treće mjesto ljestvice s 38 bodova, koliko ima i Barcelona, a prvo mjesto im sada bježi sedam bodova.

Već u prvih desetak minuta vidjeli smo po jednu dobru priliku na obje strane. Prvo je u trećoj minuti Álvaro Morata izbio sam pred gostujućeg vratara Marka Dmitrovića koji je odlično reagirao i zaustavio njegov udarac. Nedugo nakon Lucas Ocampos je pucao glavom na drugoj strani, a kasnije se ispostavilo kako su to bili jedini udarci u okvir vrata u prvom dijelu. Iako je početak nagovještavao kako ćemo gledati izrazito uzbudljivih prvih 45 minuta, to ipak nije bio slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlético je imao dominaciju kroz posjed lopte, dok je Sevilla svoje prilike tražila iz tranzicije ili prekida. Ni jedni ni drugi nisu bili konkretni pred suparničkim vratima u prvom dijelu, a onda su domaćini poveli na samom početku drugog poluvremenu. U 46. minuti Sergio Ramos loše je očistio jednu situaciju pred svojim golom, a Llorente je to iskoristio i doveo Madridski sastav u vodstvo.

Sevilla je kroz drugi dio prijetila ponovno preko Ocamposa u 63. minuti te su pokušavali doći do izjednačenja. Događaj iz 70. minute kada je Çağlar Söyüncü uspio zaraditi isključenje nakon svega četiri minute na terenu trebao im je pomoći u tom naumu, ali na kraju nisu uspjeli. Rezultat na semaforu se više nije mijenjao te je domaći sastav stigao do sva tri boda.

Ovo je treća pobjeda Atlética nad Sevillom u posljednja tri međusobna susreta, a zanimljivo je da su u periodu prije tog niza pobjeda u osam dvoboja svega jednom stizali do sva tri boda. Ivan Rakitić nije imao večer za pamćenje te je igru napustio u 53. minuti. Njegova Sevilla tako je ostala na 15. mjestu tablice sa svega 16 osvojenih bodova na polovici prvenstva.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano