Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atletico Madrid nakon sedam godina u polufinalu Kupa Kralja

Nakon što su Athletic Bilbao, Mallorca i Real Sociedad izborili plasman u polufinale Kupa Kralja, večeras im se tamo pridružila momčad Atletico Madrida. Oni su s minimalnih 1:0 slavili protiv Seville.

Najveću, a zapravo i jedinu veliku priliku prvog dijela su imali nogometaši Atletico Madrida. Nahuel Molina je izborio kazneni udarac nakon prekršaja Marcaa u 27. minuti, međutim Antoine Griezmann se prilikom izvođenja jedanaesterca poskliznuo i lopta je otišla preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz je u 53. minuti zaprijetio poluškaricama iz blizine, ali i taj njegov pokušaj završava preko vrata. “Rojiblancosi” su nakon toga u sljedećih 15 minuta postigli dva pogotka, no oba su opravdano poništena zbog zaleđa Griezmanna i Memphisa Depaya.

Inicijativa i bolja igra Atletica tijekom većeg dijela utakmice je na naplatu došla u 79. minuti. Angel Correa je predriblao Marcaa u kaznenom prostoru, gurnuo loptu kroz noge Sergiju Ramosu, a ona dolazi do Depaya koji lagano gura loptu u mrežu za vodstvo od 1:0 i veliko slavlje na Wanda Metropolitanu.

Sevilla je najbolju priliku na utakmici imala u 85. minuti. Nakon udarca iz kuta, Lucas Ocampos je glavom prebacio loptu s prve vratnice u sredinu gdje je sam ostao Sergio Ramos, no on se, iako neometan, ne snalazi najbolje i šalje loptu preko gola.

Do kraja susreta su nogometaši Seville imali jalovu inicijativu od koje nisu imali puno koristi sve do 96. minute u kojoj Pablo Barrios ruši Erika Lamelu u kaznenom prostoru i Jesus Gil Manzano pokazuje na bijelu točku. Uslijedila je intervencija VAR-a nakon koje je Manzano odlučio pogledati snimku još jednom. Nakon pregleda je španjolski sudac promijenio svoju odluku i Andalužani su ostali bez prilike za izjednačenje, a samo par sekundi kasnije je odsviran kraj.

Ovom pobjedom, Atletico se po prvi put nakon 2017. godine plasirao u polufinale Kupa Kralja. Tada su poraženi od Barcelone s ukupnih 3:2, a Katalonci su na kraju i podigli pehar slavivši s 3:1 protiv Deportivo Alavesa.

Komentari

Povezano