Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atletico Madrid porazom Reala skočio na drugo mjesto

Nedjeljni program španjolske La Lige donio je puno uzbuđenja. Espanyol je gostujućom pobjedom kod Rayo Vallecana dodatno rasplamsao borbu za ostanak, Atletico Madrid je razbio Osasunu, a Real Madrid je porazom u Valenciji ispustio drugo mjesto u ruke gradskog rivala. To i još puno toga donosimo vam u kratkom pregledu današnjih događanja u španjolskom prvenstvu.

Rayo Vallecano – Espanyol 1:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Espanyol je uspio upisati važna tri boda u utakmici koja im je bila zadnja slamka spasa u teškoj borbi za ostanak. Rayu je ovo bio posljednji vlak za uhvatiti Europu, ali se ipak neće uspjeti iskrcati na europskim travnjacima iduće sezone.

Tvrd početak utakmice razbio je Sergi Darder golom u 23. minuti. On je dočekao loptu na rubu kaznenog prostora i odmjerenim prizemnim udarcem uspio zabiti za vodstvo gostiju. Darder je još jednom pomogao Espanyolu kad je najvažnije te je jedna od rijetkih svjetlih točki katalonskih kluba.

Domaćini se u igru vraćaju 20-ak minuta kasnije. Nakon neopreznog starta Espanyolove obrane Raúl de Tomás je dobio priliku zabiti bivšem klubu. Tomás to nije propustio pa se na predah otišlo s 1:1 umjesto s vodstvom Espanyola.

Pobjednički pogodak za Espanyol postigao je Nicolas Melamed u 59. minuti. On je bio prvi na odbijancu nakon udarca Dardera te je iz blizine pospremio loptu u mrežu. Važna je ovo pobjeda za Katalonce koji su sada na samo bod od spasa.

Atletico Madrid – Osasuna 3:0

Atletico je u odličnoj formi u 2023. i to se nastavilo i u ovom susretu u kojem su pomeli Osasunu s terena. S obzirom da se Osasuna aktivno bori za mjesta u Europi te su uz to dogurali i do finala Kupa, ovaj rezultat postaje utoliko impresviniji. Za Atletico je 90 minuta na golu proveo bivši vratar Hajduka i Lokomotive Ivo Grbić

Dominaciju kroz prvo poluvrijeme domaćini su uspjeli naplatiti tek u 44. minuti. Tada je Antoine Griezmann lijepo pronašap Yannicka Carrasca koji nije imao težak zadatak te dovodi Atletico u vodstvo.

Nije se u drugom dijelu stanje na terenu promijenilo pa je Atletico u 62. minuti udvostručio vodstvo. Saul Niguez je dočekao loptu na desetak metara od gola i lijepo pogodio gornji desni kut za svoj drugi ovosezonski pogodak.

Točku na i postavio je Angel Correa u 82. minuti. Nakon asistencije kolege mu iz reprezentacije Rodriga de Paula, Correa je zakucao loptu u mrežu za totalni potop Osasune. Atletico je tom pobjedom, mislili smo tada privremeno, zasjeo na drugo mjesto.

Valencia – Real Madrid 1:0

Nakon ispadanja od Manchester Cityja u srijedu, Real do kraja sezone nema previše rezultatskog imperativa, dok je Valenciji o kojoj smo već puno pisali ove sezone gorilo pod nogama, ali se ovom pobjedom ipak malo lakše diše.

Pobjednički gol za domaćine postigao je Diego Lopez u 33. minuti. On je ispratio loptu na drugoj stativi i zakucao ju u mrežu za veliko slavlje na Mestalli.

Real je stvarao prilike kroz susret, ali je štekala realizacija pa su tako iz dobrih pozicija promašivali Karim Benzema, Rodrygo i Federico Valverde.

Veliku predstavu domaće momčadi koja je uspjela svladati Real zasjenile su scene na samome kraju susreta. Naime, nakon ogromne gužve u kojoj su minimalno tri igrača zaslužila izravan crveni karton, s tom mjerom je prošao samo Vinicius koji je tako izvukao najdeblji kraj.

Valencia je sada na pet bodova od zone ispadanja tri kola prije kraja i čini se kako su ipak uspjeli preživjeti ovu za njih turbulentnu sezonu. Realu je pak sezona završila u srijedu te sada samo čekaju kraj sezone nakon koje će krenuti u rekonstrukciju momčadi.

Sevilla – Real Betis 0:0

Odličan dan španjolskog nogometa zaključen je andaluzijskim derbijem između Seville i Real Betisa. Nažalost po nas nije bilo previše kvalitetnog nogometa u posljednoj utakmici večeri, ali je utakmica sama po sebi kao i svaki derbi bila zanimljiva.

O prvom dijelu najbolje govori da je to 45 minuta s najmanje udaraca u jednom poluvremenu u ovoj sezoni španjolske La Lige tako da ćemo odmah prijeći na drugi dio.

U drugom dijelu Sevilla je zaigrala bolje i zaprijetila dva puta u prvih 15-ak minuta. Ipak, udarci Rafe Mira i Erika Lamele nisu bili išli u okvir i propale su dobre prilike za vodstvo domaćeg sastava.

Nakon dva uzbuđenja početkom poluvremena utakmica je ponovno poprimila konture prvog dijela pa se tako ponovno ništa vrijedno spomena nije događalo.

U 86. minuti Betis ostaje s igračem manje. Juan Miranda je kao posljednji igrač povukao Youssefa En-Nesyrija i sudac je nakon intervencije VAR-a promijenio odluku iz žutog u crveni karton za mladog Španjolca.

Nije ni to pomoglo Sevilli koja je upravo preko En-Nesyrija imala najbolju priliku na utakmici, no njegov pokušaj je obranjen. Ostalo je tako 0:0 u derbiju koji je prštao od tenzija, ali ne i od kvalitetnog nogometa.

Komentari

Povezano