Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atlético Madrid teže od očekivanog svladao Almeríju

U 16.kolu La Lige Atlético Madrid je dočekao posljednju Almeriu i uz dosta muke slavio 2:1, ponajviše zahvaljujući sjajnom Janu Oblaku. Prije ovog susreta Atlético je doma imao 7 od 7, dok je Almeria skupila tek jedan bod u gostima.

Kada je u 22. minuti semafor pokazivao 2:0 za domaćine, mnogi su pomislili na novu rutinsku pobjedu Atlética. Almeria je djelovala uzdrmano od starta i već u 6.minuti Antoine Griezmann pogađa za 1:0, ali suđeno je milimetarsko zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 17. minuti isti igrač je “uposlio” Alvara Moratu koji sjajno prolazi Maximiana i zabija za 1:0. Samo pet minuta nakon Correa je nakon odbijanca povećao na 2:0. Treći gol je “visio” u zraku.

No, u nastavku je Almeria djelovala kao bolja ekipa i u 62. minuti trud se isplatio. Leo Baptistao je postigao svoj 6. pogodak Atlético Madridu otkada ih je preuzeo čuveni Diego Simeone. Samo Lionel Messi (12) i Cristiano Ronaldo (10) su zabijali više.

Zanimljivo je to da je Baptistao, između ostalog, bio član Atlética u sezoni 2013/14. Do kraja susreta Almeria je imala četiri dobre prilike u kojima je mogla šokirati domaćine, ali Oblak je zaključao svoja vrata. Valja pohvaliti i nestvarnu reakciju Oblaka kod gola gdje je nakon odbijanca zaustavio prvi udarac, ali Baptistao je dovršio posao.

Atlético Madrid je sada treći na tablici s pet bodova i utakmicom manje u odnosu na vodeći Real Madrid, dok je Almeria na samom dnu sa samo 4 boda. Večeras od 21 sati nas očekuje derbi kola između domaće Barcelone i Girone.

Komentari

Povezano