Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atlético nakon raspucavanja jedanaesteraca izborio četvrtfinale Lige prvaka

U javnosti zanimljivijem paru osmine finala ove srijede u Ligi prvaka, u Madridu je domaćin Atlético dočekao milanski Inter. Atlético je u utakmicu učao s jednim golom deficita iz prve utakmice u kojoj su Nerazzurri slavili 1:0 pogotkom Marka Arnautovića.

Kod Colchonerosa smo u prvoj utakmici vidjeli dvije promjene s obzirom na prvu utakmicu. U zadnjoj liniji je umjesto José Maríje Giméneza zaigrao Stefan Savić, dok u veznom redu nije bilo Saúla Ñígueza umjesto kojeg je u vezni red povučen Marcos Llorente, dok je u napadu krenuo Álvaro Morata. Samo je jednu pak promjenu napravio gostujući strateg Simone Inzaghi, na desnom je boku umjesto Mattea Darmiana od prve minute krenuo Denzel Dumfries.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu smo prijetnju na utakmici vidjeli u režiji Samuela Lina koji se lijepo probio lijevim bokom i pretrčao dva čuvara, te potom nisko i oštro pucao, no nije to bio problem za Yanna Sommera koji taj udarac brani.

Gosti iz Italije prvi su puta zaprijetili u 13. minuti. Tada je prvo Marcus Thuram petom pod presingom perfektno odigrao za Hakana Çalhanoğlua koji promptno proigrava nadirućeg Dumfriesa. Nizozemac je pretrčao više od polovice travnjaka i stigao nadomak Jana Oblaka, no iz dva pokušaja udarca tek je Slovencu dignuo Sofascore ocjenu s dvije lake obrane.

Dobro je u 19. minuti opalio Lautaro Martínez s kojih 20-ak metara, a lopta se od leđa Axela Witsela koji je bio u bloku u paraboli odbila pod prečku domaćih vrata, no ponovno je bio spreman Oblak koji uz manje probleme čuva svoju mrežu netaknutom.

Imali smo nakon toga deset minuta zatišja u kojem je Inter nakon početnog naleta domaćih preuzeo kontrolu nad događanjima na terenu i s lakoćom ih držao daleko od svojih vrata, dok su u nekoliko navrata izuzetnom tranzicijom stigli u opasne zone Atlética, no izraženije prilike nisu kreirali. Napravio je to zato Lino čiji centaršut u 29. minuti precizno pogađa glavu Morate, a ovaj dobro puca, no nedovoljno dobro da bi prevario Švicarca na vratima milanskog kluba.

Fantastična kombinacija igrača Intera konačno je urodila plodom u 34. minuti, tada su savršenim kretnjama prvo Lautaro, pa onda i asistent Nicolò Barella te konačno strijelac Federico Dimarco izigrali domaću obranu te stigli do velikog vodstva i ukupno dva pogotka prednosti.

Već u sljedećoj minuti Atlético stiže do izjednačenja! Krenuli su nešto ofenzivnije prema Interovim vratima, a pritisak je na pogrešku prisilio Benjamina Pavarda koji umjesto izbijanja jedne lopte istu savršeno smješta na nogu Antoinea Griezmanna, koji refleksno iz okreta gađa mrežu za 1:1.

Veliku je priliku za novi pogodak imao Griezmann u 43. minuti kada se nakon lijepog proigravanja prošetao kaznenim prostorom gostiju, no sjajan je bio blok talijanske obrane, točnije Pavarda, na njegov pokušaj pronalaska suprotne male mrežice.

Sjajnu su priliku kreirali igrači Atlética u 52. minuti, kada je Marcos Llorente sjajno prošao Dimarca, te potom loptu poslužio usamljenom Griezmannu koji iz srca kaznenog prostora gađa bliži kut, a njegov udarac Sommer sjajno brani.

Uslijeio je potom ponovno period mirnoće gdje se velika većina radnje događala između dvaju šesnaesteraca. Sljedeća zanimljiva situacija tako se dogodila u 76. minuti kada Lautaro sjajno proigrava Thurama, a francuski napadač iz jako dobre situacije gađa jedan od gornjih prstenova tribine.

Tek što je ušao s klupe u sjajnoj se prilici za pogodak našao Memphis Depay. Lopta je do njega stigla u protivničkom petercu, a uspio je Nizozemac primiriti loptu u okretu, no hitro je reagirala obrana Intera koja blokira pokušaj udarca i izbacuje loptu iz opasne zone.

Dugo su domaći igrači pleli mrežu oko gostujućeg gola u 85. minuti, a nakon dužeg petljanja na udarac se namjestio Depay i pogodio stativu ukopanog Sommera! Lopta se odbila iza leđa švicarskog vratara no na odbijancu nije bilo igrača Atlética koji bi loptu pospremio u gol.

U 87. su minuti Colchonerosi konačno stigli do toliko traženog pogotka! Koke je sjajno pronašao Depaya koji nije puno razmišljao. Iz okreta je opalio po lopti nisko gađajući suprotni kut, a Sommer na to nije bio spreman te su Madriđani mogli slaviti izjednačenje ukupnog rezultata.

Imali su još ragoropađeni domaći i ogromnu priliku za rješavanje utakmice prije produžetaka. U trećoj minuti sudačke nadoknade Griezmann je sjajno pripremio priliku mladom Rodrigu Riquelmeu koji iz izvrsne pozicije nečuvan puca preko gola.

S obzirom na ukupnih 2:2, pristupile su momčadi igranju produžetaka. Zanimljivo, Interu je to bio prvi put u povijesti Lige prvaka da igra produžetke, dok su zadnje produžetke u najjačem europskom natjecanju igrali 1972. godine. Tada je Inter u polufinalu natjecanja nakon dvostrukih 0:0 prošao škotski Celtic nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i ušao u finale koje su izgubili od Ajaxa.

Započelo je sjajnom prilikom Thurama koji je potpuno zaboravljen i nečuvan dočekao ubačaj Yanna Bissecka, ali glavom je katastrofalno pucao i loptu poslao daleko od gola.

Uzvratili su svojom prilikom igrači Atlética u 97. minuti, kada je Riquelme sjajno prošao lijevom stranom, niskim ubačajem pronašao Depaya, a ovaj oštro pucao, no refleksno je reagirao Sommer i nekako obranio taj udarac.

Već u sljedećoj minuti u prvoj se šansi večeri našao i gostujući kapetan Lautaro koji je glavom pucao iz blizine nakon kornera, no njegov je udarac išao pored domaćih vrata.

Drugi je produžetak protekao i vidnom energetskom padu kod obje momčadi, pa tako nismo vidjeli daljnje izražene prilike. Isti je rezultat stajao na semaforu i nakon odigranih 120 minuta, pa se krenulo na udarce s 11 metara kako bi se odlučio četvrtfinalist između ove dvije momčadi.

Nakon što su Çalhanoğlu i Depay zabili u prvoj seriji, Oblak je obranio pokušaj Alexisa Sáncheza, ali je odmah zatim Sommer isto napravio Saúlu! Nisu ova dva pucača naročito dobro izveli svoje udarce, no Oblak je u trećoj seriji fenomenalno obranio i puno bolji pokušaj Davyja Klaassena. Mirno su nakon toga zabijali Riquelme, Francesco Acerbi i Ángel Correa. Konačno, Lautaro je klučni jedanaesterac poslao daleko preko vrata te tako Atlético poslao u četvrtfinale Lige prvaka.

Komentari

Povezano