Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atletico pobjedom preskočio Barcelonu, Isco junak Betisa

Nedjeljni program 11. kola španjolske La Lige nam je donio četiri utakmice u kojima smo vidjeli po dvije pobjede domaćina i dva remija.

Dan je otvorila utakmica između Betisa i Osasune u kojoj su Andalužani slavili s 2:1 u utakmici u kojoj smo vidjeli tri udarca u okvir gola i nijednu obranu vratara. Betis je poveo u prvoj minuti sudačke nadoknade u kojoj je Willian Jose na asistenciju Isca zabio za 1:0, a to vodstvo je trajalo sve do 85. minute u kojoj je stoper Alejandro Catena poslao sjajnu dubinsku loptu za Rubena Garciju koji postiže svoj drugi pogodak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Betis je ipak došao do sva tri boda novim pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Ovog puta je strijelac bio Isco koji je natrčao na jedan otpadak i također došao do svog drugog gola ove sezone, a Betis do osme uzastopne utakmice bez poraza u svim natjecanjima. Uz gol i asistenciju, Isco je bio igrač s najviše ključnih dodavanja na utakmici (2), igrač s najviše osvojenih duela (12) i najviše pretrpljenih prekršaja (8).

Dodajmo da je hrvatski povremeni reprezentativac Ante Budimir odigrao 89 minuta za poražene te je osvojio 8 od 15 duela u kojima je sudjelovao, a imao je i tri oduzete lopte.

Nakon tog susreta smo gledali okršaj između Rayo Vallecana i Real Sociedada na Vallecasu koji je okončan remijem od 2:2. Domaćini su poveli pogotkom Abdula Mumina u 31. minuti, no gosti preokreću golovima Mikela Oyarzabala u 41., odnosno 66. minuti. Španjolac se tim golovima izjednačio s Mehom Kodrom na četvrtom mjestu ljestvice najboljih strijelaca Real Sociedada u La ligi s njih 73.

Međutim, i u ovoj utakmici smo vidjeli pogodak u sudačkoj nadoknadi. Ovaj put je strijelac bio Bebe koji je na asistenciju Floriana Lejuenea donio bod Vallecanu čiji su nogometaši tako nastavili niz od trenutno sedam utakmica bez poraza u prvenstvu.

Istim rezultatom je završen susret između Athletic Bilbaa i Valencije koji je opravdao status susreta s najviše pogodaka u povijesti La Lige u kojem ne sudjeluju ni Barcelona ni Real Madrid, a i na njoj je postignut gol u nadoknadi vremena. Baski su poveli u 32. minuti golom Oscara de Marcosa, ali u samo šest minuta, 62. i 68., “Šišmiši” čine preokret te vode s 2:1. Hugo Duro i Fran Perez su bili u glavnim ulogama kod oba gola. Perez je zabio prvi na asistenciju Dura, dok su se kod drugog gola uloge zamijenile.

Perez je tako došao do svog prvog gola za Valenciju, a čeka ga dug put dok stigne svog oca Rufetea koji ih je zabio 23. Imala je Valencia tri boda u džepu sve do 97. minute, a onda Alex Berenguer zabija gol glavom za 2:2 na asistenciju Inakija Williamsa.

U posljednjoj utakmici večeri, Atletico Madrid je s 2:1 svladao Deportivo Alaves. Susret je riješen već u prvom poluvremenu u kojem je Alvaro Morata najprije asistirao Rodrigu Riquelmeu za prvi gol u 26. minuti da bi onda u prvoj minuti sudačke nadoknade samostalno udvostručio prednost.

Do kraja utakmice, točnije u 96. minuti, Alaves je uspio ublažiti poraz pogotkom Andera Guevare za konačnih 2:1. Bio je to njihov prvi udarac u okvir u cijeloj utakmici.

“Rojiblancosi” su tako došli do 14. uzastopne pobjede na domaćem terenu u La Ligi čime su izjednačili klupski rekord, a treba istaknuti i to da u ovom trenutku imaju 72 prvenstvena pogotka na svom kontu u 2023. godine te tako u leđa gleda samo Borussiji Dortmund (78) i Bayern Munchenu (77) u konkurenciji klubova iz “liga petice”.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano