Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Atletico u derbiju kola nakon preokreta svladao Gironu

U derbiju 31. kola španjolske LaLige odigranom na Wanda Metropolitanu, Atletico Madrid je slavio protiv Girone rezultatom 3:1. Girona je rano povela golom Artema Dovbyka, no Atletico je preokrenuo utakmicu golovima Antoinea Griezmanna i Ángela Corree.

Već u četvrtoj minuti susreta su gosti iz Katalonije došli do prednosti. Yan Couto odradio je veliku većinu posla, uputio je oštar prizemni ubačaj pred gol Jana Oblaka, a ukrajinski napadač Artem Dovbyk nije imao težak zadatak pred vratima te je samo pogurao loptu u gol slovenskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 31. minuti, igrač Girone Miguel Gutiérrez loptu je zaustavio rukom u svom kaznenom prostoru, a sudac Ricardo De Burgos Bengoetxea bez puno razmišljanja dosudio je najstrožu kaznu. S bijele točke, siguran je bio Antoine Griezmann kojemu je to bio prvi gol u prvenstvu nakon četiri mjeseca golgeterske suše.

Na samom kraju sudačke nadoknade prvog poluvremena, Atletico je stigao do potpunog preokreta. Alvaro Morata sjajno je spasio jednu tešku loptu da ne ode u gol aut, odlično je ubacio loptu u peterac, a između stopera našao se argentinski napadač Ángel Correa koji je preokrenuo susret u korist domaćina.

U 50. minuti, Griezmann je došao i do svog drugog pogotka na susretu. Rodrigo de Paul loše je ubacio loptu u kazneni prostor, no veznjak Girone Jhon Solis promašio je loptu, što iskusni francuski ofenzivac nije propustio iskoristiti te je snažno s pet metara zakucao loptu ispod grede. Diego Simeone odlučio je umrtviti utakmicu do kraja, domaćini su prepustili posjed Gironi, no većih uzbuđenja nije bilo.

S nova tri boda, Atletico Madrid približio se Gironi na samo četiri boda zaostatka. Nakon uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka u Dortmundu, Atletico gostuje kod Alavesa, dok će Girona ugostiti Cadiz kod kuće.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano