Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

ATP Finale: Sinner u spektaklu svladao Đokovića i ostvario pobjedu karijere

Nakon što je u prvom susretu dana Stefanos Tsitsipas predao meč Holgeru Runeu početkom prvog seta, večeras smo na ATP završnici gledali dvoboj između Jannika Sinnera i Novaka Đokovića. U sjajnom meču koji je trajao tri sata i 10 minuta, do pobjede je stigao Jannik Sinneru s 2-1 u setovima.

Nakon uvodnih pet gemova bez ijedne break lopte, uslijedila su dva uzastopna u kojima su oba tenisača imala po jednu break loptu, ali ju nisu uspjeli iskoristiti nakon što su protivnici pogodili sjajne prve servise. Sinner je break loptu kod 2:3 spasio as servisom, dok je Đoković break loptu kod 3:3 spasio servis-winnerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je mirisalo na to da će pobjednik prvog seta biti odlučen u tiebreaku, ali onda Talijan kod 5:5 i zaostatka od 40:0 prelazi u potpunu ofenzivu te osvaja pet poena u nizu i oduzima servis Đokoviću za vodstvo od 6:5. Talijan je taj break potvrdio osvojivši svoj servis gem bez izgubljenog poena za 7:5 i 1-0 u setovima.

Tijekom drugog seta nijedan tenisač nije uspio doći do break prilike pa je o pobjedniku drugog seta odlučivao tiebreak. Sinner je napravio ”mini-break” već u prvom poenu. Đoković je na drugom servisu pokušao odigrati servis-volej, ali Talijan je to anticipirao i snažnim forehandom došao do prvog poena odlučujuće igre.

Odgovor najboljeg tenisača današnjice je došao vrlo brzo jer smanjuje na 2:1 poslije Sinnerove neprisiljene pogreške, ali do promjene strana smo vidjeli još po jedan ”mini-break” pa je rezultat bio poravnat na 3:3. Đoković je po prvi put poveo nakon što je Sinner napravio neprisiljenu pogrešku backhandom za 3:4 iz njegove perspektive, međutim serija izgubljenih poena na servisu se nastavila pa još jednom dolazimo do izjednačenja – 4:4.

Đoković je osvojio sljedeća dva poena i tako došao do dvije set lopte, a tu drugu je iskoristio za osvajanje seta sa 7:6. Talijana su koštale neprisiljene pogreške jer ih je imao čak četiri u tiebreaku.

Uslijedio je treći set u kojem su mogli uživati svi ljubitelji tenisa. Kao da je nivo igre rastao kako je meč odmicao.

Kod 3:2 za Sinnera, Talijan dolazi do dvije vezane break lopte, a spektakularnim return-winnerom već prvu iskorištava za erupciju oduševljenja naelektrizirane publike u Torinu. Već u idućem gemu Đoković ima priliku za ekspresni povratak u set, ali Sinner ponovno pokazuje sjajni napadački arsenal i spašava break loptu. Ipak, na tome nije stalo jer Novak dolazi do druge break prilike koju ovog puta koristi i ponovno je sve u egalu. Bio je to prvi servis gem na meču, a i na turniru, kojeg četvrti tenisač svijeta nije osvojio.

U konačnici je, nakon više od tri sata tenisa, pobjednik meča odlučen u tiebreaku trećeg seta. Sinner nije mogao ni poželjeti bolji početak, s dva fantastično odigrana poena, došao je do prednosti od 3:0 s dva ”mini-breaka” koja je lakoćom potvrdio i došao do ugodnih 5:0.

U konačnici za Novaka više nije bilo povratka te je Talijan slavio sa 7:2 u tiebreaku trećeg seta za veliku pobjedu kojom je prekinuo niz od 19 uzastopnih trijumfa srpskog tenisača.

Sinner je tako došao do svoje prve pobjede nad Đokovićem u karijeri te je nakon dva kola izborio plasman u polufinale ATP Finala. Za Jannika je ovo bila druga ovosezonska pobjeda, u isto toliko odigranih mečeva, nad tenisačem koji je u trenutku njihovog meča bio svjetski broj 1.

Komentari

Povezano