Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Aubameyang zabio ligaški prvijenac u pobjedi Marseillea

Nedjeljni program Ligue 1 su započeli Marseille i Le Havre. Momčad Gennara Gattusa je ušla u ovaj susret u crnom nizu; Marseille je bez pobjede u posljednjih šest utakmica. Stoga su se nadali da mogu taj niz prekinuti protiv Le Havrea koji je njihova „mušterija“. Naime, Le Havre u posljednjih 11 međusobnih susreta nije upisao pobjedu.

Prvo poluvrijeme je pripalo domaćinima koji su dominirali posjedom te Le Havre nije zaprijetio prema golu Pau Lopeza. U 18. minuti je Marseille došao u vodstvo nakon što je kapetan gostiju Arouna Samgamte postigao autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute kasnije, Pierre- Emerick Aubameyang je kontranapad domaćih završio pogotkom za 2:0. Ovo je bio prvi ligaški pogodak u dresu Marseillea za bivšeg napadača Arsenala, Chelsea i Barcelone.  U 40. minuti je Rassoul Ndiaye napravio prekršaj zbog kojeg je dobio isključujući drugi žuti karton te su gosti do kraja utakmice igrali s desetoricom.

Drugo poluvrijeme je bilo samo odrađivanje posla za Marseille. Domaćin je riješio pitanje pobjednika u 84. minuti kada je Aubameyang asistirao Ismaili Sarru za konačnih 3:0. Marseille nakon ove pobjede ima 12 bodova te je barem privremeno zauzeo šesto mjesto na tablici. S druge strane, Le Havre ostaje na devet bodova te su trenutno 13. momčad u Ligue 1.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano