Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Aurel Benović usprkos dva sjajna preskoka završio bez medalje na OI

Po prvi put u povijesti, dvojica hrvatskih gimnastičara su izborila plasman u finale istih Olimpijskih igara. Danas je u finalu preskoka nastupio Aurel Benović koji je u svom debitantskom nastupu odradio dva odlična skoka, međutim ona nisu bila dovoljna za medalju.

Osječanin je nastupio kao peti u finalu, a prije njegove izvedbe, vodeći je bio senzacionalni Filipinac Carlos Edriel Yulo koji je za svoja dva preskoka dobio prosječnu ocjenu od 15.116 čime je bio jedini gimnastičar s ocjenom preko 15.000. Hrvatski gimnastičar je odradio odličan prvi skok vrijedan ocjene od 15.000, dok je u drugom skoku bio također jako dobar, no nedovoljno dobar za mjesto na postolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za drugi skok je dobio ocjenu 14.800 te je s prosječnih 14.900 u tom trenutku bio četvrti. Do kraja natjecanja ga je još prestigao Armenac Artur Davtyan s prosječnih 14.966 pa je Benović svoje prvo olimpijsko finale završio na petom mjestu.

U konačnici je Yulo osvojio zlato s 15.116 bodova, srebrni je bio Davtyan s 14.966, dok je broncu osvojio Harry Hepworth s 14.949.

Komentari

Povezano