Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Australija ispala, Fidži u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Završila je grupna faza natjecanja na Svjetskom prvenstvu u ragbiju, a najveće iznenađenje je da u četvrtfinalu nećemo vidjeti dvostruke svjetske prvake i domaćine idućeg natjecanja, reprezentaciju Australije.

Posljednje kolo otvoreno je još u četvrtak, utakmicom u kojoj je Novom Zelandu trebala pobjeda s bonus bodom nad Urugvajem za prolaz Skupine A. Favorizirani All-Blacksi to su i ostvarili s uvjerljivih 73:0, a nastupom na ovom susretu Sam Whitelock je upisao 23. susret i 21. pobjedu u povijesti Svjetskih prvenstava, te tako na obje povijesne ljestvice s trona skinuo svog sunarodnjaka Richieja McCawa, kao igrač s najviše nastupa i pobjeda u povijesti ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je s uvjerljivih 60:7 u drugom susretu ove skupine svladala Italiju te tako potvrdila prvo mjesto, dok su Talijani ostali treći, čime su izbjegli kvalifikacije za sljedeće SP, koje će se igrati za četiri godine.

U utakmici u kojoj je Škotska htjela ostaviti tračak nade u plasman u drugi krug, reprezentacija Irske uspostavila je dominaciju od samog početka te na koncu slavila s 36:14 i ostavila Škote na 3. mjestu Skupine B. U utakmici za prestiž i izbjegavanje posljednjeg mjesta ove skupine, Tonga je svladala Rumunjsku 45:24.

Wales je nastavio s dobrom formom, te je u svojoj posljednjoj utakmici Skupine C svladao Gruziju s 43:19 i tako potvrdio prvo mjesto skupine. Fidžiju je za prolaz trebalo bilo što osim poraza sa sedam ili više razlike, te su u tome uspjeli, budući da je Portugal slavio s 24:3 i to polaganjem i pretvaranjem u posljednjim trenucima susreta, kada su Fidžijci već slavili povijesni uspjeh, treći puta se plasiravši u četvrtfinale ovog natjecanja te prvi puta od 2007. godine.

Najnapetije je bilo u Skupini D. Prvo su na teren u subotu izašli Engleska i Samoa, te su u nadi da ostanu u igri za 3. mjesto skupine, reprezentativci Samoe odigrali fenomelanu utakmicu, te zamalo skinuli Engleze. Konačnih 18:17 za Englesku postavili su Danny Care tryem te Owen Farrell pretvaranjem šest minuta prije kraja, ali pritisak Samoe u preostalom vremenu nije urodio plodom.

Najvažniju utakmicu posljednjeg kola odigrali su Argentina i Japan, a pobjednik je izborio plasman u četvrtfinale. Sjajno odigranim drugim poluvremenom to je postala reprezentacija Argentine, koja je na koncu slavila s 39:27.

Komentari

Povezano