Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Australija u spektaklu na OI nadoknadila tri gola razlike i svladala Zambiju

Nevjerojatan dvoboj drugog kola skupine B na Olimpijskom turniru za nogometašice odigrale su reprezentativke Australije i Zambije. U neviđenom preokretu Australke su se spasile od potpune senzacije i u završnici susreta pobijedile sa 6:5.

Lopta je s centra jedva krenula, a već je završila u mreži Mackenzie Arnold. Zambijke su na sredini terena oduzele posjed protivnicama, a Barbra Banda sjajno pogodila s 30-ak metara nakon svega 39 sekundi. Vodstvo nije dugo trajalo jer je na ubačaj iz slobodnjaka Arsenalove Stephaniee Catley natrčala Alanna Kennedy i zabila za izjednačenje u sedmoj minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prošlo niti 15 minuta, a Zambija je ponovno povela. Racheal Kundananji pretrčala je pola igrališta i poentirala za 2:1. U 33. minuti prednost je svojim drugim golom povisila Banda, da bi samo dvije minute kasnije Hayley Raso vratila zaostatak na jedan pogodak razlike.

Prvo poluvrijeme kompletirano je hattrickom Bande. Nakon kornera, gužvu u svom šesnaestercu htjela je riješiti Emily Van Egmond, no u želji da izbije loptu napucala je zambijsku reprezentativku, a ona je završila iza leđa Arnold. Banda je tako ušla u povijest kao jedina koja je zabila tri trogotka na Olimpijskim igrama. U Tokiju je isti učinak imala protiv Nizozemske i Kine.

Nastavak utakmice donio je novi pogodak. Svoj drugi gol zabila je Kundananji, a asistirala joj je Banda za 5:2. U 58. minuti Australija započinje veliki povratak autogolom golmanice Ngambe Musole.

Sedam minuta kasnije Catley je naznačila da se Australke neće predati. Iz slobodnog udarca pucala je direktno u Musolu, ali njezina slaba reakcija rasplamsala je utakmicu. Igrala se 77. minuta kada je sutkinja Emikar Calderas Barrera pokazala na kazneni udarac za polufinalistice prošlih Igara. Odgovornost je preuzela Catley i pogodila za svoj drugi gol.

Potpuni preokret i tri boda Australiji osigurala je Michelle Heyman poslije sjajnog proigravanja Catley.

Zanimljivo, 11 pogodaka na ovoj utakmici nije rekord Igara, već je spomenuti susret Nizozemske i Zambije ušao u povijest s njih 13 postignutih (10:3 pobjeda Nizozemki uz hattrick Bande). U drugom susretu ove skupine igraju SAD i Njemačka.

Komentari

Povezano