Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Australke nakon 20 jedanaesteraca izbacile Francusku

Drugi četvrtfinalni dan na Svjetskom prvenstvu za žene otvorili su domaćin Australija i Francuska. Pred nešto manje od 49 i pol tisuća ljudi su nakon udaraca s bijele točke i velike drame u polufinale prošle Australke.

Najbolju priliku za Francuskinje je u prvom dijelu propustila Maëlle Lakrar. Ona je nakon kornera ostala sama na pet metara od gola i umjesto u mrežu, loptu poslala preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australke su pred kraj poluvremena mogle doći u vodstvo. Nakon nesporazuma francuske obrane loptu je pred praznom mrežom dočekala Mary Fowler. Ipak, udarac igračice Manchester Cityja je u zadnji trenutak s gol crte očistila igračica PSG-a Élisa De Almeida.

Nastavile su Australke s boljom igrom u nastavku te su ponovno zaprijetile u 56. minuti. Tada je udarac Hayley Raso odlično obranila Pauline Peyraud Magnin.

Tri minute kasnije Magnin je ponovno spasila Francuskinje. Ponovno se Fowler našla u dobroj situaciji, ali još jednom je odlično reagirala Magnin. Gol je početkom nastavka definitivno visio u zraku.

Nakon početnog pritiska Australki u nastavku, utakmica se smirila i dugo nije bilo pravih uzbuđenja. Nakon 90 minuta ostalo je 0:0 i otišlo se u produžetke.

U 100. minuti Francuska je došla u vodstvo. Nakon kornera je Clare Hunt poslala loptu u svoju mrežu. Ipak, sutkinja Carvajal je svirala prekršaj u napadu Wendie Renard i ostalo je 0:0.

Drugi produžetak započeo je odličnom obranom Mackenzie Arnold. Pucala je Vicki Becho, ali je Arnold sjajnom reakcijom spasila Australiju. Golova nije bilo ni nakon dodatnih 30 minuta pa je odluka o putniku u polufinale pala nakon jedanaesteraca.

Uoči jedanaesteraca izbornik Francuske Hervé Renard je napravio zamjenu na vratima. Umjesto Magnin, na gol je stala Solene Durand.

Drama u ovoj utakmici nije stala ni u jedanaestercima. Prvi promašaj imala je Selma Bacha čiji je udarac obranila Arnold. S druge strane u drugoj seriji promašuje Stephanie Catley kojoj brani Durand.

Arnold ponovno brani udarac u petoj seriji. Ovoga puta za Francusku je promašila Eve Perisset. Nakon toga vratarka Arnold sama izvodi jedanaesterac za pobjedu, ali pogađa stativu i tako produljuje dramu.

U čak devetoj seriji Arnold brani udarac Kenze Dali i ponovno dovodi domaćina na jedanaesterac od polufinala. No, Durand je imala druge planove i novom obranom ostavlja Francuskinje u igri.

Odmah u idućoj seriji za Francusku je promašila Vicki Becho koja puca pored gola. Odgovornost je za Australiju preuzela Cortnee Vine koja iz ukupno dvadesetog jedanaesterca donosi pobjedu Australiju.

U polufinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Engleske i Kolumbije koji je na rasporedu danas u 12:30.

Komentari

Povezano