Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Austrija svladala Mađarsku i dodatno zakomplicirala stvari u Hrvatskoj grupi

U prvoj utakmici prvog kola Skupine I sastale su se Mađarska i Austrija, a Austrijanci su bilo bolji rezultatom 30:29 (17:17).

U prvom poluvremenu Mađarska je imala prednost koja je većinu vremena iznosila dva ili tri razlike, no serijom 3:0 pri kraju poluvremena Austrija dolazi do 13:13, te se s neriješenim rezultatom otišlo na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađari su u nastavku vratili prednost, te ju održavali brzim i efikasnim rješenjima u napadu, no uporna Austrija se vratila i golom Tobiasa Wagnera 18 minuta prije kraja prvi puta došla do prednosti na utakmici. Do kraja se vodila bespoštedna borba za svaki gol.

U završnici se vidjelo kako su obje momčadi nervozne jer su radile puno grešaka i imale puno promašaja, a vratari Konstantin Mostl i Laszlo Bartucz su briljirali obranama velikih zicera. Na ulasku u zadnju minutu Austrija je imala gol prednosti, no Mađarska je imala loptu. Gergo Fazekas je zabio gol za 29:29, a do kraja je ostalo 40-ak sekundi, a onda je Bilyk zabio gol za pobjedu 30:29.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Mikola Bilyk s osam golova, dok je kod Mađara prednjačio Bence Banhidi s četiri gola. Ovim rezultatom stvari u grupi su dodatno zakomplicirane. Austrija je sada, barem privremeno, zauzela prvo mjesto u grupi.

Komentari

Povezano