Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Austrija u ljepotici turnira svladala Nizozemsku i osvojila prvo mjesto skupine

Nakon što su tijekom protekla dva dana odigrane utakmice trećeg kola Europskog prvenstva u nogometu u skupinama A i B, utorak poslijepodne je bio rezerviran za dva susreta u skupini D. Onaj zanimljiviji se igrao na Olimpijskom stadionu u Berlinu gdje je Austrija s 3:2 bila bolja od Nizozemske za prvo mjesto skupine.

Nogometaši Austrije su bolje otvorili susret te su već poslije šest minuta igre došli do prednosti od 1:0. Alexander Prass je ostao usamljen na lijevom krilu te je prizemno ubacio loptu u kazneni prostor, a nju Donyell Malen, u pokušaju da ju ispuca, šalje u vlastitu mrežu za sedmi autogol ovog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemci su se stabilizirali te su u 14. minuti kreirali sjajnu prigodu. Cody Gakpo je slijeva dodao za Tijjanija Reijndersa koji je ostao sam na udaljenosti od 12-13 metara, no njegov jako loš pokušaj odlazi daleko od gola.

U 23. minuti se Malen mogao iskupiti za postignuti autogol nakon što je poslije fantastičnog dodavanja Reijndersa izašao sam na autrijskog vratara, međutim njegov udarac je bio neprecizan te je prošao po kraj desne vratnice.

Austrija je u 37. te u 38. minuti zaprijetila dva puta. Najprije je Marcel Sabitzer poslije kornera uputio udarac izvana kojeg je obranio Bart Verbruggen, a u nastavku akcije se u izglednoj prilici našao Marko Arnautović, no on ne uspijeva pogoditi loptu na pravi način pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Nizozemska je izjednačila. Nakon izgubljene lopte Floriana Grillitscha na sredini terena, Xavi Simons je pokrenuo kontranapad Oranja 4 na 3, a mladi nogometaš Leipziga onda upošljava Gakpa koji koristi priliku i zabija gol za 1:1 u 47. minuti ogleda. Bio je to njegov drugi pogodak na turniru.

Spektakularna utakmica se nastavila i poslije tog gola, a Austrija se u vodstvo vratila u 59. minuti. Grillitsch je dobio odličnu loptu u prostor te je uputio centaršut s lijeve strane protivničkog šesnaesterca za natrčalog Romana Schmida koji glavom postiže svoj prvi gol za Austriju u karijeri.

Nizozemci su postigli pogodak za 2:2 u 75. minuti. Nakon osvojenog zračnog duela Wouta Weghorsta, lopta je došla do Memphisa Depaya koji sjajno reagira i postiže gol za novo izjednačenje. Njegov gol je najprije bio poništen zbog navodnog igranja rukom, ali pregledom snimke se utvrdilo kako je gol regularan.

Svega šest minuta kasnije – Austrija ponovno vodi. Christoph Baumgartner je dao perfektnu loptu za Sabitzera koji snažnim udarcem u bliži gornji kut postiže gol za 3:2. Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao pa su Austrijanci sa šest bodova, uz remi Francuske i Poljske, zauzeli prvo mjesto u skupini.

Austrija će u osmini finala igrati protiv drugoplasiranog iz skupine F (Turska, Češka ili Gruzija), dok će Nizozemci kao trećeplasirani igrati protiv pobjednika skupine C (Engleska, Danska ili Slovenija).

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano