Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Austrija u nastavku susreta slomila Poljsku i upisala prve bodove na Euru

Drugi današnji susret donio nam je okršaj između Poljske i Austrije u skupini D. Austrija je u konačnici slavila s 3:1 te stigla do prvih bodova na turniru. Time su si ostavili sasvim dobre šanse za prolazak dalje, dok je Poljska u gotovo bezizlaznoj situaciji.

Utakmica nije mogla bolje početi za igrače Ralfa Rangnicka, s obzirom na to da je branič Gernot Trauner već u 9. minuti glavom pogodio za vodstvo Austrije. Nakon toga, uzvraćaju Poljaci, točnije Piotr Zielinski i Nicola Zalewski. Udarac prvoga završio je u bloku, dok je Zalewski pucao malo iznad vrata iz voleja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te dvije situacije bilu su najava izjednačenja koje je stiglo u 30. minuti dvoboja. Krzysztof Piatek pokupio je odbijanac u austrijskom kaznenom prostoru te poentirao za 1:1.

Taj pogodak kao da je razbudio Austrijance, koji su nakon toga dvaput zaprijetili preko Marcela Sabitzera. Veznjak Austrije našao se u dvije odlične prigode, no jednom ga je spriječio blok, dok je drugi puta pucao pored poljskih vrata.

Posljednju priliku u prvom dijelu imali su Poljaci. Zielinski je sjajno odapeo iz slobodnog udarca, ali svojom obranom istaknuo se vratar Austrije, Patrick Pentz. Tako se na predah otišlo s 1:1.

U nastavku susreta, nismo vidjeli neku izrazitu prigodu u uvodnim minutama. No, zasigurno valja izdvojiti ulazak Roberta Lewandowskog koji je propustio prvu utakmicu za Poljsku na ovom EURO-u zbog ozljede.

Ipak, to nije pomoglo Poljacima da stignu do prednosti, već su Austrijanci postali ti koji su ponovno poveli. Nakon sjajne akcije, Christoph Baumgartner pogodio je donji desni kut za 2:1 na semaforu u 66. minuti. Nakon toga, utakmica se malo smirila, no ne zadugo.

U 75. minuti Patrick Wimmer imao je sjajnu prigodu za povećanje vodstva, no odlično je reagirao Wojciech Szczesny na vratima Poljske. No, samo dvije minute kasnije Szczesny je srušio Sabitzera i sudac je opravdano pokazao na bijelu točku. Marko Arnautović sigurno je realizirao kazneni udarac i time potvrdio austrijsku pobjedu.

Do kraja susreta, imali su Austrijanci nekoliko prigoda. Međutim, Szczesny nije dozvolio totalni raspad Poljske. Austrijanci su tako nakon poraza od Francuske upisali prvu pobjedu na turniru. S druge strane, Poljska je nakon poraza od Nizozemske još jednom izgubila i tako svela svoje šanse za prolazak grupe na minimum.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano