Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Austrijska dominacija u Gurglu, Zubčić 14.

Muška slalomska sezona otvorena je danas u austrijskom Gurglu. Hrvatski skijaši nisu briljirali. Filip Zubčić završio je na 14. mjestu, dok je Samuel Kolega završio 22. Pobjednik utrke bio je Manuel Feller, a s njim su na postolju bila još dva Austrijanca.

Austrijski skijaš Feller bio je vodeći nakon prve vožnje. Zubčić je zauzeo 18. mjesto s vremenom 55.42 sekunde i zaostatkom od 2.20 sekunde. Kolega je bio 21. s 2,78 sekunde (56.00) zaostatka za Fellerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijanac je bio najbrži s 53.22 sekunde. Drugi je nakon prve vožnje bio Francuz Clement Noel s 94 stotinke sporijim s vremenom. Treći je još jedan domaći skijaš Fabio Gstrein s 99 stotinki zaostatka za Fellerom.

Treći hrvatski predstavnik na današnjoj utrci Istok Rodeš je prvu vožnju završio na 39. mjestu s 4,47 sekunde zaostatka za austrijskim skijašem nakon velike pogreške na stazi.

Kolega je dosta sporo odradio drugu vožnju te je u cilj ušao sa 65 stotinki zaostatka i na šestom mjestu. Zubčić također nije briljirao u drugoj vožnji. Ispustio je svoju prednost iz prve vožnje i u cilj ušao sa stotinkom zaostatka za Tobiasom Kastlungerom.

Sjajnu drugu vožnju odvozio je Michael Matt koji je u cilj ušao s čak 94 stotinke prednosti. Austrijanac se dugo zadržao na prvom mjestu. S trona ga je skinuo tek njegov sunarodnjak Marco Schwarz. On je odvozio najbrže vrijeme druge vožnje i istaknuo kandidaturu za postolje.

Schwarz je ostao prvi i uoči nastupa vodećeg iz prve vožnje Fellera. Matt je odličnom drugom vožnjom uoči posljednjeg vozaća bio drugi, dok je treći bio Dave Ryding. Feller je iskoristio prednost iz prve vožnje i s 23 stotinke prednosti je ušao u cilj.

Tako su na zadovoljstvo domaćih navijača sva tri skijaša na postolju bila Austrijanci. Hrvatski skijaši mogu biti zadovoljni solidnim nastupom u prvoj utrci ove sezone.

Komentari

Povezano