Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

AZ Alkmaar razbio Hajdukove juniore u finalu juniorske Lige prvaka

U najvećoj i najvažnijoj utakmici juniorskog klupskog nogometa, odnosno u finalu juniorske Lige prvaka sastali su se AZ Alkmaar i splitski Hajduk. Pred desetak tisuća ponajviše navijača Hajduka i odlično popunjenom svečanom ložom na kraju je AZ Alkmaar u potpunosti nadigrao Hajduk i visoko slavio 5:0.

Nizozemci su bolje ušli u susret i zaprijetili već u drugoj minuti. Jayden Addai je primio loptu na krilu i ušao u sredinu, no na njegov dobar udarac s 20-ak metara još bolje je reagirao Borna Buljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu odličnu reakciju Buljan je imao u 16. minuti. Lijepo je obranio loptu koju je nakon kornera uputio nečuvani Addai. Kroz prvih pola sata AZ je puno bolje stajao na terenu. Kontrolirali su posjed, a igrači Hajduka su većinu vremena jako brzo ostajali bez lopte.

Treći okršaj Addai – Buljan je ponovno otišao na stranu Hajdukovog vratara. Udarac Addaija iz daljine se odbio od Hajdukovog bloka, ali Borna Buljan je još jednom na mjestu. Seriju obrana Buljan je nastavio u 30. minuti kada je obranio udarac Feddea De Jonga.

Kada se činilo da će se na predah otići bez golova, Luka Vušković je nepotrebno srušio Ernesta Pokua kojem je bježala lopta i sudac Delajod je opravdano pokazao na bijelu točku. Ovoga puta Addai je uspio svladati Buljana koji je pročitao stranu i u 45. minuti AZ je poveo.

U 54. minuti Hajduk dolazi do svoje prve velike prilike. Niko Đolonga je proigrao Vrcića na desnoj strani, ovaj vratio loptu u sredinu na Rokasa Pukštasa koji ju nije dobro zahvatio i otišlo je pored gola.

Novu dobru situaciju Splićani su imali sedam minuta kasnije. Pukštas je prebacio glavom na Matu Antunovića koji je snažno i precizno pucao iz voleja, ali brani to golman Alkmaara.

U 70. minuti AZ dolazi do drugog gola. U nekoliko poteza otvorila je momčad Alkmaara prostor na desnom krilu za Pokua. Tomislav Arković nije izašao u blok pa je krilni napadač AZ-a imao dovoljno vremena naciljati dalji kut Buljanovog gola i pogoditi za udvostručenje vodstva.

Hajduk je nakon drugog primljenog gola stao igrati i Nizoemci su do kraja zabili još tri gola. Roko Brajković je izgubio loptu, a Poku se sjurio na nepostavljenu obranu Hajduka. Odigrao je dupli pas s Maxom Meerdinkom i pogodio za 3:0.

Četvrti gol došao je tri minute kasnije. Ponovno izgubljena lopta Hajduka i Meerdink se sjurio pred Buljana za potpuni potop Hajdukovih juniora. To nije bio kraj agonije juniora koji su do kraja primili i peti gol. U 87. minuti Meerdnik novim golom dodatno stavlja sol na ranu svojim drugim pogotkom na utakmici.

Na kraju nije završilo kako smo se svi nadali, ali treba odati počast Hajdukovim juniorima za unatoč današnjem porazu stvarno veliki uspjeh. Danas je AZ bio puno bolja momčad, a na Hajduku je sada da od ove odlične generacije napravi što je više moguće igrača za seniorsku momčad.

Komentari

Povezano