Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

B-67 postao prvak Grenlanda

Premda se većina nogometnih sezona tek zahuktava, a dio još nije ni krenuo, nogometna liga danskog teritorija Grenlanda, najvećeg svjetskog otoka, stigla je do svoje završnice, te je Boldklubben af 1967, u prijevodu loptački klub osnovan 1967. godine, a skraćeno B-67, podigao trofej namijenjen prvaku te lige.

B-67 je osvojio usto svoju 14. titulu natjecanja koje se više ili manje redovito održava od 1954., čime su najuspješnija momčad Grenlanda. Momčadi iz glavnog grada Nuuka, lani se na samo jednu titulu manje približio vječiti rival Nagdlunguaq-48 iz Ilulissata, no sada je B-67 ponovno na dvije titule prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na specifične geografske i klimatološke uvjete, jer se radi o ogromnoj površini koja uglavnom nije povezana cestama zbog čega momčadi moraju putovati avionom ili brodom, te vrlo kratkog temperaturnog perioda u kojem je nogomet uopće pogodno igrati, prvenstvo Grenlanda traje tek nekoliko tjedana. Ranijih godina momčadi su igrale kvalifikacije po regijama, a najboljih osam rasporedilo se u dvije grupe, od kojih su dobiveni polufinalni parovi, a na koncu i pobjednik.

Ipak, teško dostupne informacije pokazuju nam kako se za ovu sezonu format ponešto promijenio, te se o pobjedniku odlučilo kroz mali ligaški sustav, gdje je šest momčadi odigralo po pet utakmica, da bi dvije najbolje potom odigrale finale. Iako je B-67 u toj “ligi” završio drugi s 12 bodova, iza G-44 koji je imao 13, u finalnom razigravanju dvaju prvoplasiranih momčadi, B-67 je razbio svoje protivnike s čak 5:0 te osvojio titulu. Kako je izgledalo veliko slavlje male momčadi, možete pogledati ovdje.

Komentari

Povezano