Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Babec i Bosančić do trofeja u Latviji

Jučerašnjim je Superkupom otvorena nogometna sezona u Latviji. U LNK Sporta Parksu u Rigi tamo su gradskim derbijem snage odmjerili prošlogodišnji prvak RFS, te osvajač Latvijskog kupa Riga FC. Radi se i o tek drugom izdanju ovog natjecanja, nakon što je 2013. u prvom i jedinom Superkupu Daugava s 4:1 svladala Skonto.

Dvoboj je utoliko bio zanimljiviji jer smo na terenu imali ogled bivših HNL-ovaca. Nekadašnji nogometaš Dinama, Sesveta, Intera i Lokomotive, te nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske (prije negoli se odlučio nastupati za Albaniju) Herdi Prenga započeo je utakmicu u obrani RFS-a, dok mu je s druge strane u dresu Rige stajao Hrvoje Babec. Petar Bosančić utakmicu je odgledao s klupe Rige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče same utakmice, aktualni prvak stigao je do vodstva krajem prvog poluvremena, kada za 1:0 zabija slovenski stoper Žiga Lipušček. Gauthier Mankenda izjednačio je za goste u 70. minuti, te se nakon 90 minuta u egalu pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Nisu strijelci tu bili nešto naročito precizni, u regularnoj seriji od po pet udaraca sa svake strane, samo su četvorica bila precizna, pa se raspucavanje nastavilo sve do osme serije. Tada prvo Raivis Jurkovskis zabija za Rigu, a Ismaël Diomandé promašuje za RFS, čime je moglo započeti slavlje igrača Rige.

Naš Babec odigrao je cijeli susret, no nije dočekao red za izvođenje jedanaesteraca. Ipak, osvojio je svoj drugi trofej s Rigom nakon spomenutog prošlogodišnjeg Kupa, a isti trofej dodajemo “u vitrinu” i Bosančiću. Rigi je ovo prvi osvojeni Superkup u devetogodišnjoj povijesti, te šesti značajni trofej uopće.

Komentari

Povezano