Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Badelj kao kapetan upisao pobjedu s Genovom, Bradarić i Erlić podijelili bodove

S dva susreta u petak otvoreno je 12. kolo talijanske Serie A, a u njima smo ubilježili nastupe trojice hrvatskih nogometaša.

U dvoboju naših Martina Erlića i Domagoja Bradarića momčadi Sassuola i Salernitane podijelile su bodove. Bila je to efikasna utakmica, u kojoj je Sassuolo stvarao prilike, a gosti iz Salerna ispustili vodstvo od 2:0 te se kući vraćaju s bodom, po kojeg su i došli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povela je Salernitana već u 5. minuti, kada je Pasquale Mazzocchi poslao loptu u prostor, a Nigerijac nama teško izgovorljivog imena Chukwubuikem Ikwuemesi sjurio se prema vratima Sassuola i poentirao za 1:0. Momku koji je prije godinu i pol dana igrao u drugoj slovenskoj ligi, a ljetos u Salernitanu stigao iz Celja, ovo je bio prvi pogodak u Serie A. Već u 17. minuti gosti dolaze do povećanja vodstva, kada je Boulaye Dia udarcem s ruba šesnaesterca probio domaćeg vratara Andreu Consiglija.

Do smanjenja zaostatka Sassuolo dolazi u 36. minuti, kada je Norvežanin Kristian Thorstvedt s metra u gol pospremio loptu koju je glavom spustio Gregoire Defrel. Konačnih 2:2 postavio je također Thorstvedt u 52. minuti, poentiravši nakon lijepe asistencije Matíasa Viñe. Erlić je odigrao cijeli susret za Sassuolo, dok je Bradarić u igru kod Salernitane ušao s početkom drugog poluvremena. Bio je ovo šesti uzastopni prvenstveni susret u kojem je Sassuolo ostao bez pobjede, dok gosti za istu ni ne znaju u ovoj sezoni.

Prilikama siromašno prvo poluvrijeme dvoboja Genoe i Verone donijelo nam je ipak uzbudljivu završnicu istog. Najprije je u 43. minuti Caleb Ekuban pogodio vratnicu gostujućeg gola, da bi minuti potom stasiti rumunjski stoper Radu Drăguşin svladao Lorenza Montipòa lijepim volejom s desetak metara udaljenosti za 1:0 Genoe. S kapetanskom trakom oko ruke, Milan Badelj je proveo 86 minuta u igri kod Genoe, koja je ovom pobjedom prekinula niz od četiri utakmice bez iste protiv Verone, koja pak za pobjedu u svim natjecanjima ne zna u posljednjih 11 utakmica, a u posljednjih šest su upisali same poraze.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano