Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Baez nastavio niz pobjeda i izbacio Ćorića s US Opena

Nakon što su Borna Gojo i Petra Martić US Open otvorili pobjedama, prvi hrvatski predstavnik koji je završio s nastupom u New Yorku je Borna Ćorić. Kao i prošlog tjedna u Winston Salemu, prvi hrvatski reket je poražen od Argentinca Sebastiana Baeza.

Borna je kod rezultata od 5-5 u prvom setu imao dvije vezane break prilike, a nakon što ih nije iskoristio, za to je kažnjen u sljedećem gemu u kojem Baez dolazi do svoje prve break lopte u meču koju koristi za 7-5. Ćorić je u prvom setu ima čak 17 neprisiljenih pogrešaka, a Baez 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je Baez otvorio vodstvom od 3-0 te je tu prednost od jednog breaka čuvao sve do servisa za set kod 5-3 kada se Ćorić uspijeva vratiti u set oduzevši mu servis po prvi put na meču. Kod zaostatka od 6-5, prvi hrvatski reket je imao lopticu za tiebreak, no ne koristi ju, a Baez ponovno ne dozvoljava da set ode u trinaestu igru i novim breakom za 7-5 dolazi do velikih 2:0 u setovima.

Treći set je Argentinac otvorio s 3-0 i break loptom za dvostruki break kojom bi i zaključio meč, no Ćorić to uspijeva spasiti i ostati u igri. Čak je kod zaostatka od 3-1 imao break priliku za potpuni povratak u setu, ali Baez je i to spasio i otišao na 4-1.

Kada je to Borna propustio, Baez je osvojio i sljedeća dva gema za konačnih 7-5 7-5 6-1 i nastavak niza od trenutno 11 uzastopnih pobjeda. 22-godišnji Argentinac će imati dobru priliku i za 12. pobjedu jer ga u drugom kolu očekuje ”sretni gubitnik” Brazilac Meligeni Alves.

S druge strane, Ćoriću tako četvrtfinale iz 2020. godine ostaje uvjerljivo najbolji rezultat na US Openu.

Komentari

Povezano