Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bajka Tadžikistana je završila – momčad Petra Šegrta ispala u četvrtfinalu Azijskog kupa

Danas je u katarskom Al-Rayyanu otvoreno četvrtfinale ovogodišnjeg Azijskog kupa, a tamo su se sastale dvije momčadi koje možda i nismo očekivali u ovoj fazi natjecanja – Tadžikistan i Jordan.

Već smo nekoliko puta u našim tekstovima istaknuli sjajni Tadžikistan koji je pod vodstvom našeg izbornika Petra Šegrta po prvi put u svojoj povijesti izborio nastup na Azijskom kupu, a zatim podigao ljestvicu iznenađenja prošavši prvo grupnu fazu, a zatim i osminu finala kako bi ušli u osam najboljih momčadi najvećeg svjetskog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jordan je u okvirima azijskog reprezentativnog nogometa ipak nešto ozbiljniji “igrač”, od posljednjih šest kontinentalnih natjecanja propustili su samo jedno, a dva su se puta prije 2024. našli u četvrtfinalu. 2004. kada su i debitirali na natjecanju nakon produžetaka a onda i izvođenja jedanaesteraca slavio je kasniji pobjednik natjecanja Japan; a 2011. s 2:1 je bio bolji Uzbekistan.

Današnji je susret stogao nosio ogromno značenje za jednu i drugu momčad, pa smo shodno tome gledali tvrdu, ratničku utakmicu koja nije obilovala prigodama. U prvih sat vremena dvoboja Jordan je bio blago dominantnija momčad po pitanju posjeda i pritiska pred protivničkim vratima, da bi se nakon prvog i jedinog pogotka utakmice situacija obrnula.

Igrala se 66. minuta kada je nakon jednog kornera stoper Galantnih Abdallah Nasib glavom pucao prema vratima Tadžika. Lopta se od leđa Vakhdata Khanonova odbila neobranjivo u mrežu za 1:0. Inicijativu su nakon toga preuzele Krune koje su svim silama pokušavale stići do pogotka izjednačenja, no Jordan se sjajno branio i zaustavio sve prilaze svom golu.

Završila je tako bajkovita priča Tadžikistana koji je nadišao sva očekivanja rezultatski, ali i dojmovno, jer je jedna od na papiru najslabijih momčadi turnira igrala sjajan i atraktivan nogomet koji je plijenio pažnju i prikupio mnoge simpatizere diljem svijeta, u koje spadaju i autori ovih članaka.

Jordanci su pak ispisali povijest plasiravši se u svoje prvo polufinale Azijskog kupa u povijesti, a u tom će ih ogledu čekati bolji iz dvoboja Australije i Južne Koreje koji je na rasporedu danas u 16:30.

Komentari

Povezano