Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Baltički derbi za peto mjesto Svjetskog košarkaškog prvenstva

Danas su se odigrale dvije utakmice košarkaškog Svjetskog prvenstva za poredak od 5. do 8. mjesta. U ranijem terminu od 10:45 je Latvija porazila Italiju rezultatom 87:82. U drugom susretu koji je bio na rasporedu od 14:30, reprezentacija Litve je razbila Sloveniju rezultatom 100:84.

Talijani su krenuli bolje u susret te su nakon prve četvrtine imali vodstvo 26:18, međutim košarkaši Latvije su boljom drugom četvrtinom u kojoj su slavili rezultatom 28:16 ipak na predah otišli s prednošću od četiri poena razlike. Latvija je drugo poluvrijeme otvorila serijom 12-2 i prvi put na utakmici se nešto osjetnije odlijepila (+14), međutim Talijani su to uspjeli smanjiti na samo 5 poena razlike te na kraju treće četvrtine imati nešto prihvatljiviji zaostatak (-7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Latvije su u posljednjoj četvrtini krenuli dobro i ponovno otišli na dvocifrenu prednost (+12) kod rezultata 74:62. Reprezentativci Italije su se tek pred kraj susreta uspjeli približiti na samo koš zaostatka, međutim točku na i je stavio Andrjs Grazulis tricom te je time postavio i konačni rezultat utakmice. Grazulis je bio prvo ime susreta s 28 poena uz fantastičan šut iz igre 12/13 (92%). Kod poraženih Talijana se istaknuo Luigi Datome s 20 poena.

Još jedan težak poraz momčadi Luke Dončića koji ne može sam. Reprezentacija Litve je susret otvorila na sjajan način. Nakon prve četvrtine su imali prednost od 12 koševa razlike (33:21). Tu ostvarenu prednost su uspjeli održati do kraja prvog poluvremena nakon kojeg su vodili rezultatom 53:43.

U drugom poluvremenu je reprezentacija Slovenija krenula bolje te su uspjeli smanjiti zaostatak na samo jedan koš razlike (57:55), nakon čega je uslijedio litavski uragan te je do kraja susreta njihova prednost samo rasla te su Slovenci doživjeli još jednu pljusku na ovom prvenstvu. U pobjedi Litve se istaknuo Jonas Valančiunas s double-double učinkom od 24 poena i 12 skokova, dok se kod poražene Slovenije istaknuo Luka Dončić s 29 poena uz loš postotak šuta od 33%.

Stoga će se za peto mjesto boriti Litva i Latvija, dok će se za sedmo mjesto igrati Slovenija i Italija.

Komentari

Povezano