Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barakude dominantno otvorile Svjetsko prvenstvo

Hrvatski vaterpolisti su uvjerljivom pobjedom nad Argentinom otvorili nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava u japanskoj Fukuoki. Izabranici Ivice Tucka su slavili s glatkih 24:5.

Barakude su susret otvorile s četiri uzastopna pogotka, a do kraja prve četvrtine je semafor pokazivao visokih 8:2. Za Hrvatsku je barem jedan pogodak postiglo sedam reprezentativaca, dok je samo Konstantin Kharkov imao dva gola kraj svog imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga četvrtina je krenula nešto sporije pa se na prvi pogodak čekalo gotovo tri i pol minute prije nego što je Ivan Vrlić pokrenuo niz od četiri pogotka u drugoj dionici (ukupno sedam u nizu uključujući golove iz prve četvrtine) kojim su hrvatski reprezentativci došli do prve dvoznamenkaste prednosti – 12:2. Do poluvremena su Argentinci preko Guida Martina smanjili na 12:3.

Najuvjerljiviji vaterpolo su Barakude pokazale u trećoj četvrtini u kojoj su postigli sedam pogodaka, a pritom nisu primili niti jedan. S po dva pogotka u toj dionici su se istaknuli Jerko Marinić Kragić i Ante Vukićević.

Četvrta četvrtina je bila odrađivanje posla, a susret je okončan pobjedom od 24:5. Među strijelce su se upisali svi reprezentativci izuzev Andrije Bašića. Najbolji strijelac je bio Jerko Marinić Kragić s pet pogodaka, dok je jedan manje postigao Ante Vukićević.

Nakon današnjeg lakšeg treninga, Hrvatska u srijedu u 5 ujutro igra protiv Mađarske za prvo mjesto u skupini koje donosi izravan plasman u četvrtfinale.

Komentari

Povezano