Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barakude preko Japana do ogleda sa susjedima

Hrvatski vaterpolisti su u posljednjem, trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva, u dvoboju za drugo mjesto svladali domaću reprezentaciju Japana rezultatom 17:12 te je, nakon njihove današnje pobjede i poraza Crne Gore nakon raspucavanja protiv Srbije, postalo poznato da će “Ajkule” biti sljedeći protivnik “Barakudama”.

Izabranici Ivice Tucka su bolje otvorili susret te su poveli s 2:0, no onda jednostavno staju što Japanci koriste pa serijom od 3-0 prelaze u vodstvo. Konsolidirali su se hrvatski vaterpolisti pa na predah poslije prve četvrtine odlaze s vodstvom od 4:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom kompletne druge četvrtine se igralo gol za gol pa se na odmor poslije prvog dijela otišlo s vodstvom hrvatske reprezentacije od 7:6. Japanci su sa svojim prepoznatljivim stilom pravili mnogo problema “Barakudama” pa su nakon 16 minuta igre imali pet kontranapada od kojih su četiri rezultirale pogotcima. S druge strane, Marko Bijač se istaknuo sa šest obrana, dok je realizacija igrača više bila na odličnih – 3/4.

Sve do rezultata od 10:9, Hrvatska i Japan su se izmjenjivali u postizanju pogodaka, ali onda Hrvatska pravi seriju od 5-0 do kraja treće četvrtine te na predah odlaze s vodstvom od 15:9. U principu je to nekako i pravilo japanske reprezentacije. Protiv boljih reprezentacija se drže sve do sredine treće četvrtine kada se jednostavno umor zbog načina igre nagomila i rezultat počne trpiti.

U četvrtoj četvrtini su “Barakude” samo održavale tu prednost te su naposljetku slavili sa 17:12. Najbolji strijelac u redovima Hrvatske je bio Konstantin Kharkov s četiri pogotka, dok je Luka Bukić zabio jedan manje. Kod poraženih je četiri pogotka postigao Seiya Adachi.

Pobjednik dvoboja osmine finala između Hrvatske i Crne Gore će u četvrtfinalu igrati protiv Grčke.

Komentari

Povezano