Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barakude razmontirale Grčku i izborile polufinale Europskog prvenstva

Hrvatski vaterpolisti su večeras na bazenu Mladosti igrali četvrtfinalni ogled Europskog prvenstva protiv Grčke, reprezentacije koja na ovom natjecanju nikad nije pobijedila ”Barakude”. Taj se niz od trenutno 13 uzastopnih utakmica nastavio večeras jer su izabranici Ivice Tucka slavili s 13:8.

Susret je otvoren na sjajan način. Josip Vrlić je u prvom napadu izborio peterac kojeg Konstantin Kharkov na prvu nije uspio realizirati, ali mu se lopta odbija i postiže gol za 1:0. Ipak, odgovor Grčke je bio brz i snažan pa su golovima Konstantinosa Kakarisa i Ioannisa Fontoulisa ekspresno prešli u vodstvo od 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Barakude” su odgovorile pogotkom Lorena Fatovića, a do kraja prve četvrtine obje reprezentacije postižu po gol pa se na predah odlazi s neriješenih 3:3. Grci su golom Efstathiosa Kalgeropoulosa poveli s 4:3, ali onda se razbranio fenomenalni Marko Bijač s četiri velike obrane u drugoj dionici što su njegove kolege u napadu znale naplatiti pa su drugim golom Jerka Marinića Kragića i prvim Ante Vukičevića prešli u prednost od 5:4.

Ipak, Bijač nije svemoguć pa su Grci u posljednjih 90 sekundi prvog poluvremena iskoristili jedan peterac i jedan kontranapad 2 na 1 te su na poluvrijeme otišli s vodstvom od 6:5.

“Barakude” su treću četvrtinu odradile na spektakularan način te su ju dobili s velikih 4-0 za potpuni preokret. Jerko Marinić Kragić je postigao dva pogotka, dok su po jedan dodali Luka Lončar i Ante Vukičević za vodstvo od 9:6 prije završnih osam minuta dvoboja.

Hrvatski vaterpolisti su sa sjajnom igrom nastavili i početkom četvrte četvrtine, a prvi napad je obilježio Luka Lončar koji je izborio isključenje i postigao pogodak s igračem više za velikih 10:6. U sljedećem napadu je Marko Bijač zaustavio novog grčkog igrača više, dok je na drugoj strani Loren Fatović s dva uzastopna pogotka doveo Hrvatsku na nedostižnih 12:6.

U konačnici je Hrvatska slavila s 13:8 za četvrto uzastopno polufinale Europskog prvenstva. Tamo će u nedjelju igrati protiv Mađarske koja je danas poslije peteraca svladala Srbiju.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Marko Bijač s devet obrana (53%) te Jerko Marinić Kragić s četiri gola i Loren Fatović s tri.

Komentari

Povezano