Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barakude svladale Mađarsku te prošli u drugo uzastopno finale EP-a

Nakon što su u prvom polufinalu snage odmjerili Španjolska i Italija gdje su Španjolci izborili finale Europskog prvenstva u vaterpolu, na red je došla reprezentacija Hrvatske koja je ispred svoje publike imala priliku svladati Mađarsku za reprizu svoje prve utakmice na ovom prvenstvu, a u tome su uspjeli pobijedivši rezultatom 11:8.

Hrvatska je dobila prvi napad na utakmici te je odmah povela preko Konstantina Kharkova, dok je s druge strane Mađarska uzvratila preko Gerga Feketea. Hrvatska se vratila u vodstvo preko Ante Vukičevića, a prvu četvrtinu je Vince Vigvari zaključio prekrasnim lobom za 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barakude je u vodstvo vratio Jerko Marinić Kragić nakon dvije minute igre u drugoj četvrtini, a nakon iznimno čvrste igre na obje strane, Hrvatska se uspjela po prvi put na utakmici odvojiti na dva gola prednosti pogotkom Lorena Fatovića te se s rezultatom 4:2 otišlo na predah.

Nakon što su Mađari drugu četvrtinu završili bez gola, odmah su zabili početkom drugog poluvremena smanjivši na 4:3 golom Adama Nagya. Tri minute prije kraja treće četvrtine je Barakude na dva gola prednosti vratio Marinić Kragić golom iz peterca, no odmah je na drugoj strani uzvratila Mađarska pogotkom Nagya.

U sljedećem napadu je Hrvatska dobila novu šansu zabiti iz peterca, a Marinić Kragić je opet bio neumoljiv te je pospremio za 5:3. Ipak, Mađarska je smanjila golom Vendel Vigvari, a do kraja četvrtine se nastavilo ritmom gol za gol te se u konačnici u posljednju četvrtinu otišlo s rezultatom od 7:6 za Hrvatsku.

Prvi gol u posljednjoj četvrtini je zabio Luka Lončar vrativši Hrvatsku na dva gola prednosti, a po prvi put do tri gola dolaze Barakude fantastičnim golom Fatovića pod prečku.

Nagy je uspio smanjiti na 9:7, a u sljedećem napadu je Kharkov promašio prazan gol. Barakude su sjajnom obranom omogućile kontranapad Hrvatskoj koji ih je vratio na tri gola razlike golom Zvonimira Butića. Za pobjedu Hrvatske i slavlje na tribinama je pogodio Josip Vrlić za 11:7 minutu prije kraja susreta, a ostatak utakmice je bilo odrađivanje posla te je Vigvari svojim trećim golom postavio konačnih 11:8.

Komentari

Povezano