Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barakude trijumfom nakon peteraca otvorile Europsko prvenstvo

Danas je u Zagrebu i Dubrovniku otvoreno Europsko prvenstvo u vaterpolu, a za kraj uvodnog dana natjecanja se igrao susret između aktualnog europskog prvaka Hrvatske i svjetskih prvaka iz 2022. godine, reprezentacije Španjolske. U dramatičnoj utakmici, pobjedu su nakon peteraca odnijele ”Barakude” s 14:12!

Uvodnih pet minuta je proteklo bez pogodaka i s gomilom grešaka u napadu, ali post prekida Loren Fatović golom iz kontranapada. Prednost Hrvatske je udvostručio Jerko Marinić Kragić snažnim udarcem sa sredine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja kraja prve četvrtine je Alvaro Granados zabio pogodak za smanjenje na 2:1, ali Rino Burić u trećoj minuti druge dionice vraća prednost na +2. Španjolci su ekspresno izjednačili golovima Felipea Perronea i Bernata Sanahuje. Samo par sekundi nakon Sanahujinog gola je Konstantin Kharkov iz teške pozicije vratio Hrvatsku u vodstvo, međutim Španjolci odgovaraju s tri uzastopna gola od kojih su dva došla poslije kontranapada po desnoj strani te su tako na pauzu otišli s vodstvom od 6:4.

U trećoj dionici smo vidjeli po dva gola s obje strane pa se u završnu četvrtinu ušlo s 8:6 za Španjolsku. Hrvatski vaterpolisti su golovima Luke Bukića i Matiasa Biljake izjednačili na 8:8 početkom četvrte četvrtine te su se u potpunosti vratili u susret.

Larrumbe je u sljedećem napadu zabio za novo vodstvo Španjolske od 9:8, dok je njemu odgovorio Fatović svojim drugim golom na utakmici. Do kraja utakmice su obje reprezentacije propustile svoje prilike za pobjedu s tim da je Hrvatska imala posljednji napad na dvoboju pa se pristupilo petercima.

Svih pet hrvatskih izvođača je bilo precizno s pet metara, dok je Bijač obranio peterac u drugoj seriji za pobjedu Hrvatske od konačnih 14:12 i dva boda na kontu.

Komentari

Povezano