Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barbara Matić brončana u Bakuu

Hrvatska judašica Barbara Matić je osvojila broncu na IJF Grand Slamu u Bakuu u kategoriji do 70 kilograma, dok je u istoj kategoriji Lara Cvjetko bila peta.

Matić i Cvjetko su sjajno otvorile preliminarni dio natjecanja i definitivno opravdale status prve dvije nositeljice. Iako su obje upisale poraz u svojim polufinalnim borbama, pokazale su zašto su među top pet rangiranih natjecateljica u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svoju dvanaestu medalju s Grand Slama Matić je imala meč za broncu s Njemicom Miriam Butkereit, koju je dobila wazarijem. Ovo je peta brončana medalja sveukupno za Matić na natjecanjima iz Grand Slam serije.

U prvoj borbi za brončanu medalju Cvjetko se susrela s osvajačicom svjetske titule iz 2019. godine, Francuskinjom Marie-Eve Gahie. Francuskinja je otvorila borbu agresivno te iznenadila Cvjetko u prvih deset sekundi te borbu povela wazarijem. Nakon minute borbe Cvjetko sjajno baca Gahie za izjednačenje, ali se na kraju 26-godišnja Gahie bolje snašla te još jednom bacila Cvjetko, što joj donosi brončanu medalju.

Komentari

Povezano