Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barbara Matić osvojila četvrtu broncu na EP-u

Najbolja hrvatska judašica današnjice, Barbara Matić, osvojila je broncu na Europskom prvenstvu koje se održava u Francuskoj. Za članicu Judo kluba Pujanke, ovo je bila četvrta brončana medalja s Europskih prvenstava te ukupno sedma s velikih natjecanja.

Matić je na početku natjecanja u kategoriji do 70 kilograma svladala Rachael Hawkes iz Irske te Aleksandru Samardžić iz Bosne i Hercegovine, dok smo u četvrtfinalu gledali hrvatski derbi između nje i Lare Cvjetko. Cvjetko je prije tog četvrtfinala svladala Alinu Lengweiler iz Švicarske i Rumunjku Serafimu Moscalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barbara je pobjedom u tom srazu osigurala borbe za medalju, dok je Cvjetko išla u repesaž gdje ju je u prvoj borbi dočekala prva sa svjetske rang ljestvice, Nizozemka Sanne Van Dijke koja ju je svladala te je tako Lara zauzela sedmo mjesto u konačnici.

Barbarin jedini današnji poraz se dogodio u polufinalu u kojem je bolja bila Ruskinja Madina Taimazova koja se na kraju okitila srebrom, međutim do Barbara je do medalje stigla pobjedom u borbi za broncu protiv Slovenke Anke Pogačnik.

Matić u svojoj bogatoj kolekciji medalja ima četiri bronce s Europskih prvenstava te dva zlata i jednu broncu sa Svjetskih prvenstava.

Komentari

Povezano