Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barbara Matić osvojila zlato na Grand Slamu za skok na prvo mjesto ljestvice

Najbolja hrvatska džudašica, Barbara Matić, danas se okitila zlatnom medaljom na Grand Slam turniru u Tbilisiju. Splićanka je tako i na četvrtom svjetskom turniru na kojem je nastupila osvojila medalju, a nakon današnjeg zlata će od ponedjeljka biti najbolja svjetska džudašica u kategoriji do 70 kilograma.

Barbara je turnir otvorila pobjedama nad Brazilkom Luanom Carvalho poslije dva waza-arija i Uzbekistankom Shokhistom Nazarovom koju je svladala i prije tri tjedna u Bakuu. Nakon toga je u četvrtfinalu poslije iscrpljujuće, šest i pol minuta duge borbe svladala Nizozemku Hilde Jager. Bio je to njihov šesti međusobni sraz i peta pobjeda Hrvatice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu medalju je osigurala pobjedom u polufinalu protiv Nijemice Giovanne Scoccimarro koju je na Grand Slamu u Parizu svladala u borbi za broncu, dok je zlato osvojila pobjedom protiv Nizozemke Sanne Van Dijke koju je porazila ipponom nakon dvije i pol minute borbe. Uz to što je to bila borba za prvo mjesto u Tbilisiju, bila je to i borba za broj 1 na svjetskoj ljestvici koje će uz ovih 1000 bodova preuzeti Barbara.

Za Barbaru je ovo četvrta medalja u četvrtom nastupu na World Touru ove godine nakon što je na Grand Prixu u Portugalu i Grand Slamu u Bakuu bila zlatna, a na Grand Slamu u Parizu brončana.

Komentari

Povezano