Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barbara Matić uoči polufinala: “Na pola smo puta”

Dvostruka svjetska i aktualna europska prvakinja Barbara Matić u četvrtfinalnoj borbi je zlatnim bodom svladala Španjolku Ai Tsunodu Roustant. Nakon što su prve četiri minute završile bez pobjednice, borba je otišla u nastavak u kojem je Matić slavila kada je Španjolka dobila treću kaznu.

Na pola smo puta, još su dvije borbe sigurno. Drago mi je da sam dobro otvorila natjecanje protiv stare poznanice Kim Polling. Nakon toga druga borba, neugodna Tsunoda, uvijek je to u kaznama, ovaj put otišlo je na moju stranu. Mogu reći da sam dobro kontrolirala borbu i nadam se da ću tako i nastaviti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Barbara Matić za HRT

Matić je u prvom kolu bila slobodna, zatim je u drugom kolu nakon samo minutu i pol borbe ipponom svladala Talijanku Kim Polling. Za 29-godišnju Matić, dvostruku svjetsku prvakinju, ovo su treće Olimpijske igre. U Rio de Janeiru 2016. zaustavljena je u prvom kolu, a u Tokiju 2021. bila je peta.

U borbi za olimpijsko odličje, hrvatska džudašica u polufinalu će se boriti protiv Nizozemke Sanne van Dijke. Poslijepodnevni dio programa počinje od 16 sati, a polufinalna borba Barbare Matić protiv nizozemske džudašice na rasporedu je kao četvrta.

Komentari

Povezano