Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barca povela s 2-0, Fener ukrao prednost domaćeg parketa

Večeras su odigrane preostale dvije druge utakmice doigravanja košarkaške Eurolige u kojima su prednost domaćeg parketa obranili košarkaši Barcelone, dok je Fenerbahce izjednačio na 1-1 u seriji.

[2] Barcelona – Žalgiris [7] 89:81 (2-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Barcelone su u napetoj završnici protiv litavskog Žalgirisa slavili s 8 poena razlike na krilima Jana Veselog koji je ubacio 26 poena te Nikole Mirotića koji je susret završio s 22 poena. Njih dvojica su kombinirano ubacili 14 poena od 21 koliko su Katalonci zabili u posljednjoj dionici, dok se Nicolas Laprovittola istaknuo podijelivši ukupno 11 asistencija. Vesely je ove večeri postao košarkaš s najviše postignutih dvica u povijesti Eurolige (1293) prestigavši dosadašnjeg rekordera Kylea Hinesa (1289).

U redovima poraženih je Ignas Brazdeikis postigao 20 poena, a Edgaras Ulanovas 13 te oni nisu bili u mogućnosti zaustaviti Barcelonu na putu do vodstva od 2-0. Treća utakmica serije je na rasporedu u srijedu od 19:00.

[1] Olympiacos – Fenerbahce [8] 78:82 (1-1)

Košarkaši Olympiacosa su u Pireju spektakularno otvorili susret te su nakon uvodnih 10 minuta vodili sa 24:10, ali su Turci već do poluvremena smanjili na samo -3.

Drugo poluvrijeme je bilo poprilično izjednačeno te se utakmica odlučivala u samoj završnici u kojoj je najprije Jonathan Motley 90 sekundi prije kraja donio vodstvo od pola koša Fenerbahceu, a Marko Gudurić ga je s jednim od dva pogođena slobodna bacanja 30 sekundi prije kraja povećao na 2 poena razlike. U sljedećem napadu je Sasha Vezenkov pokušao tricom vratiti prednost Olympiacosu, no on promašuje, a Grci užasnom obrambenom tranzicijom dozvoljavaju lagana dva poena Tyleru Dorseyu koji Feneru donosi +4.

Domaći košarkaši su polaganjem Kostasa Sloukasa smanjili na -2 pet i pol sekundi prije kraja utakmice, dok nakon toga šalju Gudurića još jednom na crtu slobodnih bacanja, a srpski košarkaš ovog puta s dva mirno pospremljena šuta dovodi goste do +4 i izjednačenja u seriji.

Fenerbahce su do pobjede predvodili Carsen Edwards sa 16 poena te Jonathan Motley i Nigel Hayes koji su ubacili po 15. U redovima poraženih su po 18 poena dodali Kostas Sloukas i Sasha Vezenkov.

Treća utakmica serije je na rasporedu u srijedu od 19:45.

Komentari

Povezano