Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barca rutinirala Žalgiris, Olympiacos ponovno bolji od Fenera

Večeras su odigrane prve utakmice i u druga dva četvrtfinalna ogleda košarkaške Eurolige, a u njima su, suprotno od protekle večeri, domaće momčadi obranile prednost domaćeg parketa.

[2] Barcelona – Žalgiris [7] 91:69 (1-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Barcelone su večeras u Palau Blaugrani ostvarili laganu i uvjerljivu pobjedu protiv litavskog Žalgirisa od čak 22 poena razlike. Nije ovaj susret ni u jednom trenutku bio konkurentan jer su Katalonci već u prvoj četvrtini došli do vodstva od 12 poena razlike te nisu imali problema u njegovom očuvanju i nadogradnji.

Dva statistička podatka naročito upadaju u oko, a to su postotci šuta za 3 poena te broj asistencija. Barcelona je šutirala izvrsnih 14/26 za 3 poena te je upisala 17 asistencija na 28 koševa iz igre, dok je Žalgiris šutirao 2/13 za 3 poena uz samo 6 asistencija na 24 koša iz igre.

Momčad Šarūnasa Jasikevičiusa su do pobjede predvodili Sertaç Şanlı sa 17 poena i 5 skokova te Nikola Mirotić s 15 poena, dok su dvoznamenkasti bili Rokas Jokubaitis s 12 poena te Kyle Kuric i Álex Abrines s po 10. Kod poraženih je Ignas Brazdeikis ubacio 14 poena, dok je Dovydas Giedraitis postavio rekord mlade euroligaške karijere s 10 poena.

Druga utakmica je na rasporedu u petak od 20:00 u Barceloni.

[1] Olympiacos – Fenerbahce [8] 79:68 (1-0)

Mnogo izjednačeniju utakmicu smo gledali u dvorani ”Mira i prijateljstva” u Pireju gdje su u konačnici košarkaši Olympiacosa opravdali status prvog nositelja doigravanja i slavili protiv Fenerbahcea.

Ključno razdoblje u ovom susretu je bila središnjica posljednje četvrtine u kojoj su izabranici Georgiosa Bartzokasa serijom od 10:0 prednost od 5 poena razlike pretvorili u prednost od 15 i tu više nije bilo povratka za tursku momčad. Impresivnu šutersku večer izvan crte 6,75 metara su imali Grci koji su pogodili 16/29 dalekometnih šuteva.

Sasha Vezenkov je još jednom predvodio Olympiacos do pobjede s 19 poena, dok je Isaiah Canaan sa 6 ubačenih trica brojao do 18. Shaquielle McKissic je u posljednjoj dionici postigao 3 trice na putu do 11 poena. U redovima poraženih je Jonathan Motley zabio 15 poena uz 7 skokova, a Dyshawn Pierre je dodao 13 poena.

Druga utakmica je na rasporedu u Pireju u petak od 20:30.

Komentari

Povezano