Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona daje otkaz Xaviju zbog sporne izjave?

Zbog onoga što je trener Xavi rekao na presici prije prvenstvene utakmice s odavno ispalom Almerijom, u klubu je, prema pisanju Marce, “krenuo tsunami”, a As je daleko konkretniji te piše da je bijesni predsjednik Joan Laporta naložio sportskom direktoru Decu da počne potragu za novim trenerom. 

Xavi je javno poručio da Barcelona nema novca za natjecanje s Realom i da su nužna pojačanja kako bi to pokušao te je podsjetio navijače da ova Barca nema veze s onom iz trofejne prošlosti: “Navijači moraju razumjeti da ova Barcelona nije ona od prije 25 godina. Prije bi trener Barce došao predsjedniku i rekao: ‘Želim ovog igrača, i ovog, i još onog.’ Toga više nema. No mi moramo pojačati momčad ako ne želimo da sve ostane kao što je”, rekao je Xavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

As piše da su na ovo u upravi Barce poludjeli. Ne samo zato što legenda i trener kluba odašilje ovako malodušnu poruku pesimizma, predaje i odustajanja govoreći o novoj sezoni, i to čak tri mjeseca prije nje, nego jer je “Xavi na sastanku u Laportinoj kući govorio potpuno drugačije. Njegovo izlaganje bilo je puno vjere u momčad i sredstva koja ima te je naglasio da je za poboljšanja potrebno tek par lako ostvarivih promjena.

Xavi je prošle sezone vodio Barcelonu do naslova u La Ligi, ali ga ove sezone nije uspio obraniti od Reala. Najveći rival izbacio ga je i u španjolskom Superkupu, a u Kupu kralja ispao je već u četvrtfinalu. U Ligi prvaka eliminiran je u istoj fazi iako je u prvoj utakmici pobijedio kod PSG-a.

Komentari

Povezano